Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 21:13

ΚΚΕ Μεσσηνίας: “Απουσία μέτρων πρόληψης για την πανδημία”

Γράφτηκε από την
ΚΚΕ Μεσσηνίας: “Απουσία μέτρων πρόληψης για την πανδημία”

 

“Απουσία μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης τη στιγμή που μαίνεται η «φωτιά» της πανδημίας και στη Μεσσηνία”, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ και ζητεί “να προχωρήσει η κυβέρνηση στις απαιτούμενες παρεμβάσεις πριν ξεφύγει για ακόμα μια φορά η «πυρκαγιά» της πανδημίας”.

Αναφέρει ότι “με τα κρούσματα να σταθεροποιούνται σε αρκετές δεκάδες (πριν λίγες μέρες έφτασαν και τα 91!), νούμερα που δεν είχαμε ξαναδεί σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας στην περιοχή, και την κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας να έχει φτάσει στα όριά της εδώ και μέρες, η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη… Και πού να φτάσουμε και στο άνοιγμα των σχολείων!”.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, εκτιμά ότι “οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Τη στιγμή που τα επιστημονικά στοιχεία διεθνώς δείχνουν από τη μία χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού, από την άλλη ότι οι εμβολιασμένοι είναι μεν προστατευμένοι από τη βαριά νόσηση, αλλά ότι μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό, τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας παραμένουν ανύπαρκτα. Για την κυβέρνηση τίποτα, ακόμα και η υγεία και η ζωή των πολιτών, δεν μπαίνει στο ζύγι των κερδών των εφοπλιστών, των αεροπορικών εταιρειών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό”.

Η Τ.Ε. του ΚΚΕ ζητεί: “Να προχωρήσει η πλήρης στελέχωση και ο εξοπλισμός όλων των νοσοκομείων, των ιατρείων και των κέντρων υγείας όλου του νομού. Να εφαρμοστούν αυστηρά και ουσιαστικά προληπτικά υγειονομικά μέτρα στις μετακινήσεις, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με τεστ στους επισκέπτες πριν από την επιβίβασή τους σε αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες. Να συσταθούν πολλαπλάσια συνεργεία του ΕΟΔΥ σε όλες τις πόλεις, στους μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως βιομηχανίες και ξενοδοχεία, και στα κεφαλοχώρια, για τακτικούς, επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες. Να εξασφαλιστούν επαρκείς χώροι καραντίνας, με ευθύνη της κυβέρνησης, που να διασφαλίζουν την παροχή ιατρικής περίθαλψης και συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης. Να εξασφαλιστεί ο καθολικός και έγκαιρος εμβολιασμός όλων των κατοίκων και εργαζομένων στον νομό, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που με βάση τα επιστημονικά δεδομένα κρίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά από τις δημόσιες μονάδες υγείας. Να εξασφαλιστούν η ουσιαστική και πλήρης ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τα εμβόλια και η ιατρική παρακολούθηση όλων όσοι εμβολιάζονται. Να διασφαλιστεί ο άμεσος εμβολιασμός όλων όσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να μετακινηθούν. Να ληφθεί ουσιαστική μέριμνα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων σε λίγες εβδομάδες”.


NEWSLETTER