Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 21:50

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας” κατά της τηλεδιάσκεψης

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας” κατά της τηλεδιάσκεψης


Με ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας” καταγγέλλει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνεδριάζει σήμερα άλλη μια φορά με τηλεδιάσκεψη, χωρίς να συζητά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.


Ως παράδειγμα φέρνει ότι δεν έχει άλλη μια φορά ως θέμα στην ημερήσια διάταξη την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο δήμος. Επίσης, σημειώνει ότι απουσιάζουν από την ημερήσια διάταξη και “δύο μεγάλα ζητήματα: η κατάργηση του προγράμματος «Αθληση για όλους» και τα παιδιά που έμειναν εκτός από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)”.
Σε άλλο σημείο σχετικά με το πρόγραμμα «Αθληση για όλους» σημειώνει ότι η αιφνιδιαστική ανακοίνωση κατάργησής του “έρχεται τη σημερινή χρονική στιγμή που ο λαός αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και ο τομέας του αθλητισμού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Αυτή η απόφαση «χτυπάει» ιδιαίτερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα και κάποιες πληθυσμιακές ομάδες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος των γυμναστηρίων και των ιδιωτικών συλλόγων”. Και ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο “να πάρει άμεσα απόφαση ενάντια σε αυτή την άδικη ενέργεια της κυβέρνησης”, ενώ καταθέτει και προτάσεις για τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν προς το αρμόδιο υπουργείο σχετικά με το πρόγραμμα.
Σε ό,τι αφορά τα ΚΔΑΠ, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι “οι αιτήσεις που αφορούσαν πάνω από 83.000 παιδιά απορρίφθηκαν” και πως “στην Καλαμάτα αυτό μεταφράζεται σε 400 περίπου παιδιά που δεν εγκρίθηκαν, ενώ στην πλειοψηφία τους είχαν πλήρη φάκελο”. Και απαιτεί να διεκδικήσει το Σώμα αύξηση της χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε να εγκριθούν οι αιτήσεις όλων των παιδιών. Κλείνοντας, μιλά για την “αδήριτη ανάγκη να δημιουργηθούν νέα δημοτικά ΚΔΑΠ και σε άλλα σχολεία που είναι και αίτημα των γονιών και των δασκάλων”.