Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 21:09

Η “Ελληνική Λύση” για το λιμάνι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

 

Ερώτηση με θέμα την αναβάθμιση του λιμανιού της Κυπαρισσίας κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών-Μεταφορών, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς (Α’ Θεσσαλονίκης) και Κωνσταντίνος Χήτας (Β’ Θεσσαλονίκης).

Αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι “το Λιμενικό Ταμείο της Μεσσηνίας προσανατολίζεται στην αναβάθμιση του λιμανιού της Κυπαρισσίας, ώστε να δέχεται φορτηγά πλοία και να αξιοποιηθεί τουριστικά αλλά και εμπορικά. Ο δε πρόεδρος του ως άνω Λιμενικού Ταμείου ισχυρίζεται ότι, ήδη, ξεκίνησαν βολιδοσκοπήσεις, προκειμένου να συνταχθεί προσθήκη σχετικής μελέτης και το ως άνω λιμάνι, από τοπικού χαρακτήρα (Κ4), όπως χαρακτηρίζεται σήμερα, να γίνει μείζονος ενδιαφέροντος (Κ3)”.

Οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: “1. Προτίθεσθε να προβείτε, άμεσα, στην διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων, προκειμένου το Λιμενικό Ταμείο της Μεσσηνίας να στελεχωθεί με το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τεράστιες απαιτήσεις της περιοχής; 2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του λιμανιού της Κυπαρισσίας, ώστε, αφενός, να καταστεί το εν λόγω πόλος έλξης θαλαμηγών και σκαφών αναψυχής από περιοχές του Ιονίου, αλλά και αφετέρου, να αποτελέσει ενδιάμεσο σταθμό, πριν τα παραπάνω αναφερόμενα σκάφη μπουν στον Μεσσηνιακό Κόλπο;”.