Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 09:03

Μεσσηνία: Με συμφωνία όλων ο Ιωάννης Δούζης για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ

Μεσσηνία: Με συμφωνία όλων ο Ιωάννης Δούζης για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ

 Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και πρώην πρόεδρος της "Φάρις" Ιωάννης Δούζης ανακοίνωσε χθες πως θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ, πρώην ΝΟΔΕ) Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου.

Η προθεσμία για τη δήλωση υποψηφιότητας στις εσωκομματικές  εκλογές της κυβερνητικής παράταξης είναι μέχρι τις 7 μ.μ. της Παρασκευής, αλλά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στη Μεσσηνία όπως και στους περισσότερους νομούς δεν θα υπάρχει δεύτερος υποψήφιος – καθώς αυτή είναι η επιθυμία της ηγεσίας του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Δούζης φαίνεται ότι πήρε το "πράσινο φως" από το Μοσχάτο, αφενός γιατί δεν διαφωνεί κανένας βουλευτής με την υποψηφιότητά του και αφετέρου γιατί συγκεντρώνει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (επιστήμονας, μετριοπαθής κ.λπ.) που θέλει η ηγεσία της ΝΔ να έχουν τα νέα στελέχη του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η ηλεκτρονική εγγραφή μελών και η ηλεκτρονική ψηφοφορία βάζουν σε δεύτερες σκέψεις τοπικούς βουλευτές που θα ήθελαν να ελέγξουν τις ΔΕΕΠ, καθώς δεν θα γνωρίζουν τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων για να διαμορφώσουν την προεκλογική τους εκστρατεία.

 

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 

Σύμφωνα με την εσωκομματική εγκύκλιο της ΝΔ:

«Στις 24 Οκτωβρίου 2021 θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης που υπάγονται στην Γραμματεία Οργανωτικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης και του Καταστατικού του Κόμματος. Ειδικότερα, θα διεξαχθεί διαδικασία εκλογής:

▪ Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (ΔΕΕΠ).

▪ Μελών των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (ΔΕΕΠ).

▪ Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ).

▪ Μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜΤΕ)».

Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του προέδρου της ΔΕΕΠ υποβάλλεται στην αρμόδια ΕΦΕΕΠ, εγγράφως και επί αποδείξει, από τις 10:00 της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 19:00 της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου 2021.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

«Κατά τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές, δικαίωμα εκλέγειν για την εκλογή του προέδρου της ΔΕΕΠ, των μελών της ΔΕΕΠ, του προέδρου της ΔΗΜΤΟ και των μελών της ΔΗΜΤΕ έχουν με βάση το Καταστατικό του κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, τα μέλη του κόμματος που έχουν καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2021, ύψους δώδεκα ευρώ (12,00 €). Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2021, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ή ανανέωση κάρτας μέλους έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, είτε ηλεκτρονικά είτε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος είτε μέσω τραπέζης».

 

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Σύμφωνα με την εκλογική εσωκομματική εγκύκλιο, όσοι θέλουν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλουν αίτημα στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Αναλυτικά οι οδηγίες:

«Ο ψηφοφόρος συμπληρώνει το Αίτημα συμμετοχής μέσω Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας και λαμβάνει email επιβεβαίωσης. Το email και το κινητό τηλέφωνο πρέπει να είναι μοναδικό για τον κάθε ψηφοφόρο. Σε περίπτωση που ο ψηφοφόρος δεν λάβει το email παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας.

Ο ψηφοφόρος λαμβάνει μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (email) με αναλυτικές οδηγίες για την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Σε περίπτωση που ο ψηφοφόρος δεν λάβει το email παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας.

Ο ψηφοφόρος λαμβάνει μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (email) δύο μέρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Το μήνυμα τον πληροφορεί για την ακριβή ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης της ψηφοφορίας. Για κάθε αλλαγή που γίνεται λαμβάνει και νέο μήνυμα.

Στο μήνυμα περιέχεται ένας προσωπικός και απόρρητος σύνδεσμος στον ιστότοπο του συστήματος “Ζευς”. Ο ψηφοφόρος κάνοντας κλικ στο Link θα λάβει τον προσωρινό μοναδικό κωδικό σύνδεσης (OTP) στο κινητό που έχει δηλώσει και αφού τον καταχωρήσει η  διαδικασία υποβολής της ψήφου ξεκινά, εφόσον βέβαια η ψηφοφορία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Διαφορετικά ο ψηφοφόρος ενημερώνεται αναλόγως.

Στην οθόνη του ψηφοφόρου εμφανίζεται ένα εισαγωγικό σημείωμα που περιγράφει τη διαδικασία υποβολής ψήφου. Η διαδικασία αποτελείται από δύο βήματα, την επιλογή των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο, και την υποβολή του ψηφοδελτίου.

Στο βήμα της επιλογής, εμφανίζεται το ψηφοδέλτιο, καθώς και οι απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες. Ο ψηφοφόρος συνθέτει διαδραστικά το ψηφοδέλτιο της επιλογής του.

Όταν ολοκληρώσει τη διαδικασία της επιλογής, ο ψηφοφόρος προχωρά στην υποβολή του ψηφοδελτίου. Το επιλεγμένο ψηφοδέλτιο κρυπτογραφείται στον τοπικό υπολογιστή του ψηφοφόρου και στη συνέχεια υποβάλλεται μέσω δικτύου στο σύστημα “Ζευς”. Το σύστημα εκδίδει ψηφιακή απόδειξη καταχώρισης της ψήφου σε μορφή απλού αρχείου κειμένου, την οποία ο ψηφοφόρος οφείλει να φυλάξει, καθώς είναι απαραίτητη για την υποβολή και επεξεργασία τυχόν ενστάσεων.

Η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας, και χωρίς καμία προσβολή του απόρρητου».

 

ΟΙ ΔΕΥΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΟΥΖΗ 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Ι. Δούζης αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του:

«Η υποψηφιότητά μου έχει ως γνώμονα την αναγέννηση της Διοικούσας Επιτροπής, έχοντας ως οδηγό τις ακλόνητες αρχές και αξίες της σύνθεσης, της ενότητας, της σύμπνοιας και της ομοψυχίας. Δεσμεύομαι για μια Διοικούσα Επιτροπή:

  • Με σύνθεση απόψεων, συλλογικότητα και ανοικτές διαδικασίες.
  • Με εξωστρέφεια, ώστε η κομματική λειτουργία να υπηρετεί την τοπική κοινωνία, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και προσφέροντας λύσεις.
  • Με συστράτευση σε όλες τις προσπάθειες φορέων και συλλόγων του νομού, που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της οικονομίας του και στην ανάδειξη των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων.
  • Που θα έχει τις πόρτες της πάντα ανοιχτές σε όλους ανεξαιρέτως και θα αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας.

Φίλες και φίλοι, μέλη της Νέας Δημοκρατίας, σας καλώ σε προσωπική ενεργοποίηση ώστε την 24η Οκτωβρίου με την καθολική συμμετοχή μας να αναδείξουμε τις αρετές της δημοκρατικής οργάνωσης. Σας καλώ όλοι μαζί να θέσουμε την ημερομηνία αυτή ως τη νέα αφετηρία για το κόμμα μας στη Μεσσηνία. Σας καλώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας για πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας».