Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 19:33

Ενημέρωση πολιτών για την πλατεία Φιλιατρών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Ενημέρωση πολιτών για την πλατεία Φιλιατρών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

 

«Να ενημερωθεί άμεσα ο φιλιατρινός λαός για το έργο της ανάπλασης και να πει τη γνώμη του. Να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθούν εκεί οι αποφάσεις» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Φιλιατρών για το ζήτημα ανάπλασης της πλατείας της πόλης.

Επίσης σημειώνει ότι «στους κόλπους της φιλιατρινής κοινωνίας υπάρχει από το καλοκαίρι προβληματισμός για την αναγκαιότητα και την έκταση αυτού του έργου καθώς και ανησυχίες για τις μελλοντικές επιπτώσεις του στη ζωή της πόλης».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η δημοκρατία να δώσει τη λύση. Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες. Βασικό συστατικό της αυτοδιοίκησης είναι να μπορούμε να συζητάμε και να παίρνουμε αποφάσεις για ζητήματα που μας απασχολούν, ο δε τρόπος με τον οποίο παίρνονται οι αποφάσεις καθορίζει το εύρος της αποδοχής αυτών των αποφάσεων καθώς και την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής τους. Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την προοδευτική μεταρρύθμιση του Κλεισθένη» ενίσχυσε τη δημοκρατία στους δήμους και έδωσε τέλος στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο και το μονοπαραταξιακό έλεγχο των δημοτικών επιτροπών. Ενίσχυσε τα τοπικά συμβούλια, καθιέρωσε τα δημοτικά δημοψηφίσματα και ενίσχυσε το ρόλο της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης. Με την επάνοδό της στην κυβέρνηση, η ΝΔ κατάργησε αμέσως τα δημοκρατικά στοιχεία του «Κλεισθένη» και επιδίωξε να καθιερώσει τη λειτουργία των δήμων στη βάση του «ενός ανδρός αρχή» και του «επιτελικού δήμου» κατά τα πρότυπα του «επιτελικού κράτους».

Τα αποτελέσματα αυτής της αντιμεταρρύθμισης τα βιώνουμε στην περίπτωση του έργου της ανάπλασης της πλατείας. Αυτά που συνέβησαν τόσο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, όσο και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Στους κόλπους της φιλιατρινής κοινωνίας υπάρχει από το καλοκαίρι  προβληματισμός για την αναγκαιότητα και την έκταση αυτού του έργου καθώς και ανησυχίες για τις μελλοντικές επιπτώσεις του στη ζωή της πόλης. Αυτά θα μπορούσαν να είχαν μετριαστεί, αν ο κόσμος είχε ενημερωθεί έγκαιρα και είχε επακολουθήσει δημοκρατική και δημιουργική συζήτηση.

Το έργο της ανάπλασης είναι πολύ σοβαρό δεδομένου ότι επεμβαίνει και στην κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Τέτοιες αλλαγές απαιτούν ώριμες σκέψεις, ενδελεχείς μελέτες και ευρύτερες συναινέσεις, γιατί αυτά τα έργα μένουν για πολλά χρόνια και αναλόγως εξυπηρετούν ή ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Λέμε ναι σε έργα που εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες. Να ενημερωθεί άμεσα ο φιλιατρινός λαός για το έργο της ανάπλασης και να πει τη γνώμη του. Να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθούν εκεί οι αποφάσεις”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER