Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 15:15

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να υπερασπιστούν το λάδι τους

Γράφτηκε από την
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να υπερασπιστούν το λάδι τους

Να υπερασπιστούν τον λάδι τους καλεί τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής, ενόψει έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου, η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών. Επίσης καλεί τους αγρότες να οργανωθούν σε αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η ελαιοκομική περίοδος 2021 – 2022 ξεκινά. Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, εύχεται σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής μας καλή ελαιοκομική περίοδο και ταυτόχρονα τους προτείνει: Να δείξουν αυτοσυγκράτηση – ψυχραιμία στο ζήτημα της πώλησης του προϊόντος, εάν μπορούν να προχωρήσουν σε ιδιωτική αποθεματοποίηση (αποθήκευση στο σπίτι). Έτσι καταργείται το “εμπόριο χωρίς χρήμα”. Να τηρούν τον προβλεπόμενο χρόνο που απαιτείται από τον τελευταίο ψεκασμό μέχρι τη συγκομιδή. Εδώ τονίζεται το ενδεχόμενο “επιμολύνσεων” στο ελαιοτριβείο, αλλά και από γειτονικά χωράφια. Να αντιστέκονται στη μείωση της τιμής κατά δέκατο οξυμέτρησης. Εάν προκύψει κάτι ανάλογο, προτρέπουμε τους παραγωγούς να αγωνιστούν για μια τιμή για το ελαιόλαδο, έως την οξύτητα 0,8.

Επίσης, οι αγρότες της περιοχής μας δεν πρέπει να υποτιμούν το συνδικαλισμό και όπου δεν υπάρχουν αγροτικοί σύλλογοι να δημιουργηθούν. Όπου δε υπάρχουν, να τους οδηγήσουν σε ταξική κατεύθυνση.

Το πιο σπουδαίο μετερίζι υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους, πέρα από τον αγροτικό σύλλογο, είναι ο συνεταιρισμός. Όχι με τη μορφή της επιχείρησης, αλλά ως εθελούσια – ισότιμη συνεργασία φυσικών προσώπων στηριζόμενη στη δημοκρατία: μια ψήφος – μια μερίδα».


NEWSLETTER