Σάββατο, 11 Μαϊος 2013 09:40

ΚΚΕ: "Ο Νίκας χαϊδεύει αυτιά απογόνων του Χίτλερ"

Γράφτηκε από την

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. δήμαρχος χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτικών απογόνων του Χίτλερ και του Μεταξά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε να συναντηθεί μαζί τους, ούτε να καλύψει δημοτικό του σύμβουλο που παραβρίσκεται επανειλημμένα σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής".

 

Τα παραπάνω αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή -όπως σημειώνεται- τη θέση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα σε ερώτηση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκου Διασάκου, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με «το πανελλαδικό φεστιβάλ που θέλει να διοργανώσει η Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα στις 3 και 4 Αυγούστου».

Στην ίδια ανακοίνωση, η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ επικρίνει τον Π. Νίκα που, όπως αναφέρεται, «διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να ματαιώσει, ούτε να εμποδίσει την πραγματοποίηση του φεστιβάλ γιατί η Καλαμάτα ''είναι ελεύθερη πόλη και η Ελλάδα είναι ελεύθερη χώρα''», ενώ καταγγέλλει τον δήμαρχο ότι «προχώρησε σε ανιστόρητες επισημάνσεις και αντικομμουνισμό, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι Σοβιετία και Ανατολική Γερμανία».

Καταλήγοντας, η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί «το λαό του Δήμου της Καλαμάτας να δώσει ηχηρή απάντηση στον φασισμό και στον ολισθηρό κατήφορο της δημοτικής αρχής» και ζητεί από «τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του φεστιβάλ μίσους, ρατσισμού και προσβολής της ιστορικής μνήμης».