Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 22:45

Συγκέντρωση σωματείων ΠΑΜΕ κατά Ε.Ε. οργανώνεται στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση σωματείων ΠΑΜΕ κατά Ε.Ε. οργανώνεται στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση κατά “της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων, για την προστασία της υγείας του λαού και του εισοδήματός του”, οργανώνουν σωματεία του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 7 μ.μ.

“Στις 26 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το πρώτο κρούσμα Covid-19. Η συνέχεια είναι γνωστή και την βιώνουν καθημερινά σε κάθε πλευρά στη ζωή τους οι λαϊκές οικογένειες”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και μεταξύ άλλων, παρατηρούν: “Η ακρίβεια «γονατίζει» το ήδη πενιχρό εισόδημά μας. Πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος. Τα καύσιμα πληρώνονται σαν χρυσάφι, λόγω των φόρων του κράτους, ενώ οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι απολαμβάνουν αφορολόγητο πετρέλαιο. Καθημερινά μετράμε δεκάδες νεκρούς, δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία. Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς είναι για την πλειοψηφία μας άπιαστο όνειρο. Κυριαρχεί η μισή δουλειά, οι αναστολές, οι απληρωσιές και η εργοδοτική αυθαιρεσία, που απογειώνεται με τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά”.
Τα σωματεία καλούν σε συντονισμό της δράσης για: “Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές! Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού. Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά. Να παρθούν μέτρα τώρα για τα πανάκριβα ενοίκια στην Καλαμάτα. Γενναία μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ για όλους, θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου για όσους είναι στο ΚΕΑ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς. Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας”.
Τη συγκέντρωση οργανώνουν τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας.