Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 20:29

Παρουσιάστηκαν στην Καλαμάτα οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Παρουσιάστηκαν στην Καλαμάτα οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια (βίντεο)

Επίθεση στην κυβέρνηση της Ν.Δ. που “δεν έχει τη βούληση να καταπολεμήσει την ακρίβεια και την εκρηκτική αύξηση στην τιμή της ενέργειας”, εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης και Σωκράτης Φάμελλος, παρουσιάζοντας και τις προτάσεις του κόμματός τους, σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας χθες το βράδυ.

Οι δύο βουλευτές ζήτησαν διέξοδο με εκλογές και ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης, που θα έχει τη βούληση να συγκρουστεί με συμφέροντα και να στηρίξει την κοινωνία.

Ο Αλ. Χαρίτσης βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στάθηκε στο τρίπτυχο στήριξη, ελάφρυνση και ρύθμιση, με αύξηση του κατώτατου μισθού, συγκεκριμένες φορολογήσεις κι έλεγχο - ρύθμιση της αγοράς. Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως (από τον περασμένο Ιούλιο) για την ακρίβεια, παρατήρησε πως η κρίση οδηγεί σε όξυνση των ανισοτήτων κι επεσήμανε ότι πλέον υπάρχει ζήτημα επιβίωσης της κοινωνίας και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Ζήτησε δημοκρατική διέξοδο με εκλογή προοδευτικής κυβέρνησης κι εκτίμησε ότι “η κυβέρνηση στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά στην κοινωνία, σύντομα θα έχουμε εξελίξεις”.

Ο Σωκρ. Φάμελλος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρατήρησε ότι “οι αγορές δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα”, πως “αμφισβητείται η πρόσβαση πολιτών σε βασικά αγαθά” και ότι “οι ανισότητες διευρύνονται στις χώρες του Νότου στην Ευρώπη”. Επεσήμανε πως “ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έκανε πρώτους στην ακρίβεια στην Ευρώπη” και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι “από τον Αύγουστο η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή στη χονδρεμπορική ενέργεια. Υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα και αυτό λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβέρνηση της Ν.Δ.”. Εκτίμησε πως “δεν έχουμε δει ακόμα τις επιπτώσεις στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες από τον πόλεμο στην Ουκρανία” κι επέκρινε την κυβέρνηση ότι “επιτρέπει τα ουρανοκατέβατα κέρδη στην ενέργεια. Η Ευρώπη λέει ότι μπορούν να φορολογηθούν τα ουρανοκατέβατα κέρδη, όμως η κυβέρνηση δεν θέλει να παρέμβει στην αισχροκέρδεια. Ισπανία και Πορτογαλία πέτυχαν εξαίρεση και η κυβέρνηση ούτε προετοιμάστηκε, ούτε διεκδίκησε”.

Ο κ. Φάμελλος παρουσίασε παράδειγμα αντλιοστασίου σε ΔΕΥΑ στη Βόρεια Ελλάδα που καλείται να πληρώσει 11.000 ρεύμα και 39.000 ευρώ ρήτρα αναπροσαρμογής και ζήτησε να στηριχθεί η άλλη πολιτική πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER