Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 14:13

9η Μαΐου: Το ΚΚΕ Μεσσηνίας τίμησε την αντιφασιστική νίκη των λαών

Γράφτηκε από την

 

Την 9η Μαΐου, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, τίμησε σήμερα η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ με κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των εκτελεσμένων στις όχθες του Νέδοντα, πάνω από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας:

“Τιμάμε την 9η Μάη τη μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών. Τιμάμε τα εκατομμύρια των παρτιζάνων, τους μαχητές του Κόκκινου Στρατού που λίγες μέρες νωρίτερα κάρφωσαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του ναζιστικού κτήνους στο Ράιχσταγκ της Γερμανίας. Δεν ξεχνάμε τις θυσίες των λαών που έδωσαν και το αίμα τους στην πάλη για ένα καλύτερο κόσμο, για ένα κόσμο ελεύθερο χωρίς εκμετάλλευση.

Εδώ στο ποτάμι του Νέδοντα, πριν από 78 μόλις χρόνια τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, μαζί με το ελληνικό κράτος και τη δοσίλογη κυβέρνηση, εκτέλεσαν δεκάδες συντρόφους μας.

Τα όπλα των Γερμανών Ναζί μαζί με τα ελληνικά όπλα των Ταγμάτων Ασφαλείας εξόντωσαν 37 κομμουνιστές την Μάη και άλλους 30 στις 16 Ιούνη του 1944.

Οι κατακτητές, οι συνεργάτες τους, οι λεγόμενες μεγάλες  δυνάμεις τις εποχής, είχαν καθαρό ποιοι είναι οι εχθροί τους. Μπορεί να ήταν αναγκασμένοι να συμμαχήσουν για ένα διάστημα με τη Σοβιετική Ένωση, ποτέ όμως δεν κόπηκε ο ομφάλιος λώρος.

Αμέσως μετά τον πόλεμο, νικητές και ηττημένοι στράφηκαν ενάντια στις σοσιαλιστικέ χώρες. Αποδείχτηκε ότι η κοινή ταξική προέλευση του φασιστικού Άξονα και των Αγγλοαμερικανικών Συμμάχων, όταν πρώην φασίστες και ναζιστές ενσωματώθηκαν στους μηχανισμούς των καπιταλιστικών κρατών και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Είναι τόσο συμβολικό το γεγονός ότι ο πρώτος αρχηγός του ΝΑΤΟ  ήταν ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος των Ναζί!!

Αλλά και εδώ στην Ελλάδα, αυτοί που μάτωσαν για να φύγουν οι Ναζί κατακτητές, είδαν μετά από λίγους μόλις μήνες, το Δεκέμβρη του 44, τους Αγγλοαμερικάνους «σύμμαχους» να συνεργάζονται ανοιχτά με τους μισητούς ταγματασφαλίτες, για να χτυπήσουν τον πραγματικό εχθρό που είναι ο ίδιος ο λαός που αντιστέκεται!

Μέρη σαν αυτά, ποτισμένα με το αίμα του λαού μας, αποτελούν ιερά προσκυνήματα, αποτελούν εφαλτήρια για τους νέους αγώνες που θα κληθεί να δώσει ο λαός μας, τώρα που άρχισαν τα κανόνια του πολέμου να χτυπάνε στη γειτονιά μας.

Η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ - Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας αποτελεί συνέπεια των οξυμένων ανταγωνισμών για τον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, για την υπεράσπιση των κερδών των μονοπωλίων! Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτούς τους ανταγωνισμούς, δεν πρέπει να είναι με κανένα ιμπεριαλιστή!

Καταγγέλλουμε την υπογραφή για την παράταση της χρήσης των εγκληματικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα! ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μπορεί να οργανώνουν κοκορομαχίες και να βγαίνουν στα κεραμίδια για διάφορα θέματα, αλλά στα βασικά είναι και αυτοί αδέρφια!!! Έκαναν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ, τη μετέτρεψαν σε στόχο των Ρώσων!!

Διαδηλώνουμε ενάντια στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης πιλότων μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης στις 22 του Μάη στη Μεσσήνη”.