Κυριακή, 22 Μαϊος 2022 14:00

Ερώτηση ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Ερώτηση ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Μεταξύ άλλων, παρατηρούν ότι “αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν 22 γιατροί, ενώ το 2012 που εξυπηρετούνταν 40.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ υπηρετούσαν 70 γιατροί. Πολλοί από τους γιατρούς είναι επικουρικοί, ορισμένοι μετακινούνται στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, ενώ στο τέλος της χρονιάς θα συνταξιοδοτηθούν ο χειρουργός και ο ορθοπεδικός γιατρός. H βασική ειδικότητα του καρδιολόγου λείπει για πάνω από 2 χρόνια, οι 2 παιδίατροι καλύπτουν τα νοσοκομεία και δεν υπάρχει ούτε ένας στο Κ.Υ., οι οφθαλμίατροι και οι οδοντίατροι έχουν διαθέσιμο ραντεβού σε 3 μήνες”.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, έτσι ώστε: “Να στελεχωθεί πλήρως το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Καλαμάτας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να επιστρέψουν στη δουλειά οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Να χρηματοδοτηθεί άμεσα το Κ.Υ., για να μπορέσει να συντηρήσει και να ανανεώσει τον παλαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Να δημιουργηθούν και τα άλλα 3 Κ.Υ. που ήταν στον αρχικό σχεδιασμό και να εγκατασταθούν στις γειτονιές της Καλαμάτας”.