Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 09:10

Τα "ζεστά" ονόματα για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Τα "ζεστά" ονόματα για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία

Για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Για το λόγο αυτό σε κεντρικό (κυρίως) και τοπικό επίπεδο υπάρχουν διεργασίες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό, με επιλογή προσώπων που θα φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Καλύτερο ακόμα και από τις εκλογές του 2019 που η Μεσσηνία ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο μοναδικός νομός που αύξησε το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Του ψηφοδελτίου - όπως είναι φυσικό - αναμένεται να ηγηθεί ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του κόμματος, από τα πρωτοκλασάτα και τα πιο αναγνωρίσιμα στελέχη σε όλη την Ελλάδα, με σημαντικό ρόλο και λόγο στην ηγετική ομάδα του κόμματος.

Ως σίγουροι υποψήφιοι φέρονται οι τέως βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας. Μόνη περίπτωση να μην είναι, υπάρχει μόνο αν οι ίδιοι δεν επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα.

Στα πρόσωπα που ακούγονται είναι: Ο γενικός διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος από τον Στενύκλαρο. Ο γιατρός - καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Μάκαρης. Ο γιατρός με καταγωγή από την Τριφυλία Παναγιώτης Κορμάς. Ο συνδικαλιστής - στέλεχος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος, με καταγωγή από το Αμπελόφυτο.

Ο παλαίμαχος συνδικαλιστής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Παναγιώτης Στέφανος.

Οσον αφορά τις γυναίκες, ακούγονται διάφορα πρόσωπα. Αρχικά, δύο προερχόμενες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ: Η Φρόσω Σταυράκη, με καταγωγή από τη Λογγά, πρόεδρος στα ΕΛΤΑ επί ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσάνθη Κισκήρα, μέλος της Κ.Ε., αντιπεριφερειάρχης Αττικής επί Σγουρού. Ακόμα, φέρεται να εξετάζονται οι περιπτώσεις της Γιούλας Ζαχαροπούλου από τους Γαργαλιάνους που τα πήγε πολύ καλά ως υποψήφια το 2019 και η Αγγελική Ταυλαρίου, μέλος της νέας Κ.Ε. που σηματοδοτεί τη διεύρυνση και τις εγγραφές νέων μελών στο κόμμα.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι να υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο με έμπειρα, αλλά και νέα και αναγνωρίσιμα πρόσωπα που θα σηματοδοτούν την ανανέωση και την προσέγγιση της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά από την ακρίβεια και τις πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER