Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 18:15

Πάνω από 1.500 διαδηλωτές στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στην Καλαμάτα (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Πάνω από 1.500 διαδηλωτές στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στην Καλαμάτα (βίντεο και φωτογραφίες)

Περισσότερα από 1.500 άτομα είπαν "όχι στο φασισμό" στη μεγάλη και πρωτοφανή για τα δεδομένα της Καλαμάτας διαδήλωση. Δυναμική, αλλά χωρίς εντάσεις η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 από την κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και κατέληξε λίγο πριν τις 10 στο λιμάνι της Καλαμάτας. Διαδηλωτές από διάφορά μέρη της Ελλάδας έστειλαν δυνατό αντιφασιστικό μήνυμα από τους δρόμους της Καλαμάτας. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο της πορείας να ξεφύγει η κατάσταση. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



 

 

Διαβάστε πως εξελίχθηκε η πορεία στην Καλαμάτα:

21:54 Στο λιμάνι της Καλαμάτας ολοκληρώθηκε πλέον η μεγάλη αντιφασιστική πορεία. Ξεκίνησε πλέον η διαδικασία επιβίβασης και αναχώρησης των διαδηλώτών από άλλες πόλεις στα πούλμαν που τους μετέφεραν, ενώ άλλοι διαδηλωτές κατευθύνονται προς το Πάρκο Λιμενικού για ανοιχτή συνέλευση.

21:52 Διαψεύδονται αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες για επεισόδια Χρυσής Αυγής - Αστυνομίας στην οδό Ηρώων

21:48 Στο λιμάνι της Καλαμάτας πλέον έφτασε οι διαδήλωση. Κοντά στο πολυκατάστημα "Jumbo" βρίσκονται σταθμευμένα με εντολή της Αστυνομίας πούλμαν που μετέφεραν διαδηλωτές από Αθήνα και άλλες πόλεις 

21:38 Πλησιάζουν προς το Πάρκο Λιμενικού οι διαδηλωτές που πλέον κινούνται στην οδό Τσαμαδού.

21:36 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα υπάρχει σύγκρουση μελών τις Χρυσής Αυγής με αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Ηρώων, όπου υπάρχει χρήση χημικών

21:25 Στο ύψος του ¨Πανελληνίου" αυτή την ώρα ο κύριος όγκος των διαδηλωτών.

21:20 Επί της Ναυαρίνου πλέον η πορεία. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς το Πάρκο Λιμενικού στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου θα καταλήξει η διαδήλωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει ανοιχτή συνέλευση για το συντονισμό των επόμενων αντιφασιστικών δράσεων.

21:08 Στην οδό Ηρώων βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία και κατευθύνεται προς την οδό Ναυαρίνου και την Παραλία της Καλαμάτας.

21:05 "Η Καλαμάτα είναι πόλη δημοκρατική, έξω οι φασίστες και οι νεονάζι", "Οπλο του κράτους η Χρυσή Αυγή, το φασισμό τσακίζουν αγώνες ταξικοί", "ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς", "Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, έξω οι φασίστες από τη Μεσσηνία", "Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό", "Ούτε στην Καλαμάτα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και  χωριά" είναι ορισμένα από τα συνθήματα που ακούγονται στη μεγάλη διαδήλωση.

21:00 Δυναμική, αλλά χωρίς παρεκτροπές ως τώρα η πορεία. Ηρεμα τα πράγματα και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου παραμένει ισχυρή η περιφρούρηση.

20:50 Η πορεία έστριψε πριν λίγο στην οδό Κρήτης με κατεύθυνση προς την Ηρώων από όπου μάλλον οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς την οδό Ναυαρίνου στην Παραλία της Καλαμάτας. Αξιωματικοί της Αστυνομίας αυτή την ώρα εκτιμούν ότι οι διαδηλωτές αγγίζουν τους 2.000!

20:38 Επί της Φαρών στο ύψος της οδού Ευριπίδου η κεφαλή της πορείας αυτή την ώρα. Παράλληλα την εμφάνισή τους έκαναν πριν λίγο δυνάμεις τον ΜΑΤ από τις οδούς Μαιζώνος και Κανάρη και πλέον ακολουθούν διακριτικά την πορεία και από τις δύο πλευρές.

20:26 Συνθήματα κατά του φασισμού, αλλά και του μνημονίου στην πορεία που πλέον κινείται στο σύνολό της στην οδό Φαρών.

20:20 Στην οδό Φαρών στρίβει αυτή την ώρα η κεφαλή της πορείας. Οι τελευταίοι διαδηλωτές βρίσκονται ακόμα περίπου στην αρχή της Βασιλέως Κωνσταντίνου. Ξεπερνούν σύμφωνα με μαρτυρίες τους 1.000 οι διαδηλωτές.

20:13 Στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου βρίσκεται αυτή την ώρα η κεφαλή της πορείας. Ακούγονται συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής με "πρωταγωνιστές" τους Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη.

20:01 Ξεκίνησε η αντιφασιστική πορεία από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Περισσότερα από 800 άτομα συμμετέχουν σε αυτή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. 

19:58 Παραμένει η περιφρούρηση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

19:44 Εντονη είναι η παρουσία αντιφασιστικών ομάδων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αθήνα και περιοχές της Πελοποννήσου έχουν τη μερίδα του λέοντος. 

19:26 Πληθαίνει ο κόσμος στην πλατεία της Καλαμάτας. Συνθήματα κατά του φασισμού έχουν αρχίσει να ακούγονται. Ατομα από διάφορους πολιτικούς χώρους της Αριστεράς, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες ετοιμάζονται σε λίγη ώρα να διαδηλώσουν στους δρόμους της Καλαμάτας με κατάληξη την Παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Εκεί θα λάβει χώρα ανοιχτή συνέλευση για τον συντονισμό των περαιτέρω δράσεων.

19:09 Περισσότερα από 500 άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία. Εκεί συνεχίζεται η δημιουργία πανό για την πορεία, ενώ δυνατή μουσική υπάρχει και σε αυτό το σημείο της πλατείας.

19:05 Βουλευτική παρουσία και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση να βρίσκεται στην Τ.Ο. Καλαμάτας   

18:56 Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας για την αντιφασιστική πορεία. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Θανάση Πετράκο (Μεσσηνίας), Κώστα Ζαχαριά (Αρκαδίας), Θεανώ Φωτίου (Επικρατείας) και Αφροδίτη Σταμπουλή (Σερρών)

18:43 Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας προσέρχονται με την ώρα περισσότεροι αντιφασίστες, ενώ ήδη υπάρχουν αρκετά άτομα από την Αθήνα και άλλες πόλεις.

18:39 60 περίπου άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα στη γραφεία της Χρυσής Αυγής περιφρουρώντας το χώρο τους υπό τον ήχο δυνατής μουσικής. Λίγα μέτρα πιο κάτω στο βόρειο τμήμα της πλατείας υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη από την Αθήνα με σκοπό να μην έρθουν κοντά τα αντίπαλα... στρατόπεδα.

18:20 Αυτή την ώρα ισχυρή αστυνομική δύναμη είναι παρατεταγμένη σε διάφορα σημεία του κέντρου της Καλαμάτας. Μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται από νωρίς στα γραφεία της Τ.Ο. Καλαμάτας με σκοπό τη περιφρούρηση, ενώ την ίδια ώρα μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

18:16 Λιγότερη από μία ώρα έμεινε για την προγραμματισμένη για τις 7 μ.μ. πανελλαδική αντιφασιστική πορεία στην Καλαμάτα στη σκιά της χθεσινής απαγόρευσης πολιτικών εκδηλώσεων  στο Πάρκο Λιμενικού, το οποίο έχει ως συνέπεια την ακύρωση της "Γιορτής Νεολαίας" της Χρυσής Αυγής.

 


NEWSLETTER