Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 11:54

Απάντηση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας σε δηλώσεις Παναγιώταρου

Γράφτηκε από την
Απάντηση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας σε δηλώσεις Παναγιώταρου

Απάντηση στα όσα ανέφερε προσφάτως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος περί "ΕΑΜοβούλγαρων και κομμουνιστοσυμκοριτών" επιθυμεί να δώσει με σημερινή της ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για του γραμματέας της Χρήστου Δημτσιούδη.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η απάντηση:

"Tα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια εντατική προσπάθεια παραχάραξης της νεότερης ιστορίας η οποία μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο έντονη... Αμφισβητούνται πρόσωπα, αποφάσεις και κυρίως γεγονότα που σημάδεψαν την νεότερη ιστορία του έθνους. Όλα αυτά με γκεμπελική μέθοδο και πάντοτε άνευ σοβαρών επιχειρημάτων. Φυσικά η εντατικοποίηση της προσπάθειας παραχάραξης της ελληνικής ιστορίας, γίνεται με της ευλογίες της σημερινής κυβέρνησης, της πιο δεξιάς κυβέρνησης μετά τη χούντα, όπως με χαρά έχει τονίσει δημόσια ο υπουργός υγείας Κ. Αδωνις Γεωργιαδης.

Δυστυχώς για την νεοφιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ καθώς και τα διάφορα υποκατάστατα της τύπου Χρυσής Αυγής η ιστορία είναι αυτή που κρίνει τους πάντες. Η συνεχής προσπάθεια τους να απαξιώσουν τους αγώνες του σοσιαλιστικού κινήματος στη χώρα μαρτυρά τον βαθύτατο κομπλεξισμό όχι τόσο απέναντι σε προσωπικότητες ή πολιτικούς χώρους αλλά στο δικαίωμα που έδωσαν στον μη προνομιούχο Έλληνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Μισούν αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στις ελίτ αυτής της πολύπαθης χώρας.

Τις προάλλες γίναμε μάρτυρες του παραληρήματος του «κύριου» Παναγιώταρου. Ως Ν.ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα θέλαμε να θυμίσουμε στον ανιστόρητο «κύριο» Παναγιώταρο που μίλησε για «ΕΑΜοβούλγαρους και κομμουνιστοσυμμορίτες» τους παρακάτω όρκους:

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗ:

"ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών.
Στρατιωτικών Αρχών."

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΕΑΜΙΤΗ:

“Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας.

Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Για τον σκοπό αυτό θα υπακούω στις πράξεις και αποφάσεις της ΠΕΕΑ και θα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων μου και θα αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του ελληνικού λαού”.

Ας μας πει λοιπόν ο «κύριος» Παναγιώταρος με ποιόν είναι!!!

Η αναγνώριση της εαµικής εθνικής αντίστασης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  µε το Ν.1285/1982  υπήρξε αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της δεκαετίας του 1980. Επρόκειτο ασφαλώς για µια δυναµική απόπειρα υπέρβασης της µεγάλης διαιρετικής τοµής που δέσποζε στην ελληνική κοινωνία από τα τέλη ήδη του Εµφυλίου Πολέµου.

Με τα παραπάνω ο καθένας μας μπορεί να βγάλει μόνος του συμπεράσματα. Από την μεριά μας ως Ν.ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως νέοι σοσιαλιστές και ως νέοι άνθρωποι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τους διχασμούς του παρελθόντος που κάποιοι για προσωπικούς μικροπολιτικούς λόγους θέλουν να επαναφέρουνε. Η χώρα μας σήμερα είναι έρμαιο του Δ.Ν.Τ. της Μέρκελ και των διεθνών οίκων αξιολόγησης δεν μας περισσεύει κανείς όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε την μάχη μας. Σε όσους προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία θα τους πούμε ότι η πράξη τους αυτή δεν θα βρει ανταπόκριση μιας και η ιστορία αυτής της χώρας γράφεται με αγώνα και αίμα.

Κύριοι της Χρυσής Αυγής όσο εσείς θα προσπαθείτε να διχάσετε τον κόσμο εμείς θα γίνουμε η αλλαγή εκείνη που ο κόσμος επιθυμεί…

Γραμματέας Ν.ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Δημητσιούδης Χρήστος



 




NEWSLETTER