Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 20:19

Εκδήλωση ΚΚΕ για ζητήματα παιδείας

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση ΚΚΕ για ζητήματα παιδείας

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Καλαμάτα, στην πλατεία του ναού του Αγίου Νικολάου, η εκδήλωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με θέμα τις θέσεις του κόμματος για τα ζητήματα της παιδείας μπροστά και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ομιλητής ήταν ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του Τμήματος Παιδείας της Κ.Ε. και γ.γ. της ΔΟΕ.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλων, τονίστηκε “η ανάγκη οι δυνάμεις του κόμματος και της ΚΝΕ, οι πρωτοπόροι αγωνιστές, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, να ηγούνται στην οργάνωση του αγώνα για να μπαίνει φρένο στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και διαμορφώνει ένα σχολείο της κατακερματισμένης εφήμερης γνώσης, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς”.

 Επισημάνθηκε, επίσης, ότι “η ένταση της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης από ταξική σκοπιά που είναι απαραίτητη, π.χ. πάνω στο περιεχόμενο του αστικού σχολείου, περνά μέσα από τη μελέτη του Ριζοσπάστη, αλλά και των ειδικών επεξεργασιών του κόμματος, όπως αυτή για το ενιαίο 12χρονο σχολείο σύγχρονης γενικής παιδείας, ή τις παρεμβάσεις στην ημερίδα του κόμματος για τα αναλυτικά προγράμματα, τις μελέτες και άρθρα στα θέματα παιδείας, κ.α.

Παρεμβάσεις μετά την ομιλία έγιναν από εκλεγμένους εκπαιδευτικούς στα Δ.Σ. των σωματείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας, αλλά και της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας, όπου αναδείχθηκαν ειδικά ζητήματα, όπως τα προβλήματα στις υποδομές και τις ελλείψεις σε προσωπικό στα σχολεία, προβλήματα που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών, την ειδική αγωγή κ.α. Επίσης, μεταφέρθηκε θετική πείρα από νικηφόρες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή συλλόγου γονέων σε δημοτικό για το σπάσιμο πολυπληθούς τμήματος. Τέλος,  εκπρόσωποι εργατικών σωματείων τόνισαν ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των παιδιών, αφορούν την εργατική λαϊκή οικογένεια και πρέπει να ενταχθούν στη δράση των σωματείων.


NEWSLETTER