Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 18:45

Συγκέντρωση ΚΚΕ στη Φυτειά

Γράφτηκε από την

Τα ζητήματα της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας που “χτυπούν τα λαϊκά στρώματα”, επισημάνθηκαν σε συγκέντρωση που οργάνωσε η ΚΟΒ Ανατολικής Πόλης Καλαμάτας σε καφενείο στην περιοχή της Φυτειάς, με ομιλητή τον Γιάννη Γαλανόπουλο, στέλεχος του ΚΚΕ, χειρουργό ορθοπεδικό, διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ.

Ο κ. Γαλανόπουλος παρατήρησε ότι “την ώρα που τα κέρδη των μεγάλων εμπόρων, των μεγάλων σούπερ μάρκετ και των ενεργειακών παρόχων έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, καλούν το λαό να περάσει το πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942. Υπάρχουν αισιόδοξα και αγωνιστικά μηνύματα σε χώρους δουλειάς και κλάδους, όπως στην COSCO, στους οικοδόμους, στη ΛΑΡΚΟ, στην «e-food», στη «Μαλαματίνα», που κατάφεραν να κερδίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας (μισθός, συνθήκες δουλειάς) ή να μπλοκάρουν σχέδια της εργοδοσίας”.
Ο κ. Γαλανόπουλος περιόδευσε στις ΤΟΜΥ και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για πολλή ώρα. Η κουβέντα στάθηκε στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν για ασθενείς και εργαζόμενους και στην στήριξη, την πίεση που έχει ασκήσει το ΚΚΕ για την επίλυσή τους μέσα και έξω από τη Βουλή.