Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 22:00

Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες τίμησαν τον Τάκη Καπουρελάκο στο Γύθειο

Γράφτηκε από την

 

Το Λάκωνα Τάκη Καπουρελάκο τίμησε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) της Γερμανίας, σε εκδήλωση στην Καρυούπολη Γυθείου. Ο κ. Καπουρελάκος τιμήθηκε λόγω της 50ετούς συμμετοχής του ως μέλος στο SPD, των υπηρεσιών που πρόσφερε στον τομέα των αλλοδαπών εργαζόμενων, ιδιαίτερα λόγω της φροντίδας που παρείχε σε Ελληνες της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα.

Ακόμη και για τη σημαντική του αρωγή στο πρόγραμμα της γερμανοελληνικής πρωτοβουλίας “Ger-Mani“, στηρίζοντας την ανάπτυξη της περιοχής της Μάνης στη Λακωνία, που αποσκοπεί στην βελτίωση των υποδομών της. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λακωνίας Νίκος Ι. Κουφός, εκπρόσωποι της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Μάνης και μέλη της οικογένειας του κ. Καπουρελάκου.

Οι εκπρόσωποι του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Peter Sylvester, Rolf Stoeckel και Michael Jacob, επέδωσαν στον τιμώμενο κ. Καπουρελάκο τιμητική επιστολή και τη διάκριση του μεταλλίου Willy Brandt, για την προσφορά του στο κόμμα και την εργατική τάξη της Γερμανίας.

 

Ο τιμώμενος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που του έγινε. Ο κ. Γρηγοράκος εξήρε την πολύχρονη προσφορά του Λάκωνα συμπατριώτη μας στο συνδικαλιστικό και πολιτικό γίγνεσθαι μιας χώρας σαν τη Γερμανία  και ο κ. Κουφός σημείωσε την ανάγκη συνεργασίας και αλληλεγγύης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για μια αλλαγή της οικονομικής ευρωπαϊκής πολιτικής, με στόχο την εξάλειψη των κοινωνικών ανισορροπιών, την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων και του περιορισμού της ανεργίας των νέων.