Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 19:27

ΚΚΕ Πελοποννήσου για εξαγγελίες Μητσοτάκη

ΚΚΕ Πελοποννήσου για εξαγγελίες Μητσοτάκη

 

“Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην Τρίπολη. Δισεκατομμύρια για το κεφάλαιο - υποσχέσεις για το λαό”, σχολιάζει η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “προσπάθησε πολύ ο πρωθυπουργός και το πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοδεία τους στην Τρίπολη, να μας πείσουν πως οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για νέες παχυλά επιδοτούμενες επενδύσεις, θα φέρουν ανάπτυξη στην Πελοπόννησο που θα είναι προς όφελος όχι μόνο των επενδυτών αλλά όλου του λαού! Το πραγματικό στίγμα των κυβερνητικών εξαγγελιών το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με επιχειρηματίες. Απευθυνόμενος σε αυτούς είπε ότι «είμαστε μία κυβέρνηση που μας αρέσει να λύνουμε πραγματικά προβλήματα», ξεκαθαρίζοντας ότι τα έργα που δρομολογούνται και η ανάπτυξη που εξαγγέλλει, έχουν στόχο την εξασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, όπως π.χ. οι ενεργειακές υποδομές. Ακόμα και η διαχείριση των υδάτων για άρδευση και ύδρευση παραδίδεται στις αρπακτικές ορέξεις των μονοπωλίων μέσω ΣΔΙΤ που θα διαχειρίζονται φράγματα και δίκτυα”.

Η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ παρατηρεί, μεταξύ άλλων, πως “ούτε λέξη δεν ακούστηκε, όμως, από όλη την κουστωδία: Για τις λαϊκές οικογένειες που κάθε μέρα παλεύουν με την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, τα τρόφιμα. Για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό των Νοσοκομείων της Πελοποννήσου, όπως του Παναρκαδικού. Για τους αγρότες  και κτηνοτρόφους  που αν μια φορά τα προηγούμενα χρόνια πάλευαν να σταθούν όρθιοι, τώρα χίλιες φορές παλεύουν με το τεράστιο κόστος παραγωγής. Για την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Για τους κινδύνους ενεργειακής φτώχειας που δημιουργούνται για το λαό, από την πολιτική της πράσινης μετάβασης και την «απολιγνιτοποίηση», για το γενικότερο μαρασμό και εγκατάλειψη της Μεγαλόπολης. Για την καταστροφή του περιβάλλοντος με την κάλυψη όλων των βουνοκορφών με ανεμογεννήτριες. Για τις κτηριακές υποδομές των σχολείων που δεκάδες είναι σε παμπάλαια κτήρια, χωρίς ελέγχους αντισεισμικής και άλλης προστασίας, με κτήρια του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου ανεπαρκή και ακατάλληλα, την απουσία φοιτητικών εστιών”.

Καταλήγοντας, προτρέπει “με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, αλλά και στους δήμους και τις Περιφέρειες. Για να γίνει ο λαός μας πρωταγωνιστής των εξελίξεων”.