Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 13:00

Γερονικολός κατά Νέας Δημοκρατίας για το ελαιόλαδο

Γερονικολός κατά Νέας Δημοκρατίας για το ελαιόλαδο

“Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της ΝΔ κατέστρεψαν μια καλή χρονιά για το ελαιόλαδο και οδηγούν τους αγρότες σε νέα αδιέξοδα”, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Μενέλαος Γερονικολός, τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Μετά από επαφές του με αγρότες και ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας για τη σημαντική μείωση της προσδοκώμενης ελαιοπαραγωγής και την ποιοτική υποβάθμιση του παραγόμενου ελαιολάδου, από τις υψηλές θερμοκρασίες και από το γλοιοσπόριο, δήλωσε: “Οι Μεσσήνιοι αγρότες, οι ελαιοπαραγωγοί του νομού είναι τα θύματα των καταστροφικών πολιτικών της Ν.Δ. και στον πρωτογενή τομέα. Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της στον νομό είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τις νέες απώλειες στο εισόδημά τους, καθώς δεν έπραξαν τα αναγκαία, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, προκειμένου να επιλυθεί εγκαίρως το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης εργατών γης.

Οι ολιγωρίες τους είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικό τμήμα της ελαιοπαραγωγής να αργήσει να συγκομιστεί, γεγονός που άφησε τον καρπό εκτεθειμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες και στη συνέχεια στον καταστροφικό μύκητα.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και οι βουλευτές της ΝΔ, με τις αβλεψίες τους και την απουσία έγκαιρου σχεδιασμού, κατέστρεψαν μια καλή χρονιά για το ελαιόλαδο, μια χρονιά που η τιμή, η ποιότητα και η ποσότητα του προϊόντος είχαν κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Επιπλέον, αντί οι κυβερνώντες και οι εκπρόσωποί τους στον νομό να απολογηθούν στους αγρότες, έχουν επιδοθεί, όπως πράττουν πάντα, σε έναν αγώνα επικοινωνιακού τύπου, ώστε να επιδείξουν το δήθεν ενδιαφέρον τους στους παραγωγούς. Τους υπενθυμίζουμε, γιατί παρότι έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία ακόμα δεν το έχουν κατανοήσει, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι βουλευτές βρίσκονται στις συγκεκριμένες καρέκλες για να προλαβαίνουν τα προβλήματα και όχι να χύνουν «κροκοδείλια δάκρια», αφού έχει συντελεστεί η καταστροφή.

Οι κατόπιν εορτής ανακοινώσεις, οι ερωτήσεις στη Βουλή και οι βόλτες με κλιμάκια του ΕΛΓΑ αποτελούν μια ακόμα προσπάθεια των στελεχών της ΝΔ να ρίξουν στάχτη στα μάτια των αγροτών και να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες”.

Ο Μεν. Γερονικολός καλεί “την κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αγροτών και να μεριμνήσουν ώστε, τουλάχιστον, να βρεθούν τρόποι, προκειμένου οι ελαιοπαραγωγοί να λάβουν άμεσα αποζημιώσεις και να αναπληρωθεί το εισόδημά τους. Και τους βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., έστω και τώρα, τις τελευταίες μέρες της θητείας τους, να σοβαρευτούν και να σκύψουν πάνω από τα πραγματικά προβλήματα των ελαιοπαραγωγών”.