Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 20:04

Καλαμάτα: Ερώτηση ΚΚΕ για απολύσεις στο Ασυλο Ανιάτων

Γράφτηκε από την

 

Για την απόλυση συνδικαλίστριας από το “Ίδρυμα Άπορων Ανιάτων - η Στέγη της Εκκλησίας” στην Καλαμάτα, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης,

Αναφέρουν ότι “το Ίδρυμα Άπορων Ανιάτων "η Στέγη της Εκκλησίας", Ν.Π.Ι.Δ. υπό την λειτουργία της μητρόπολης Μεσσηνίας, προχώρησε για 2η φορά στην απόλυση της γραμματέως του επιχειρησιακού σωματείου. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη είχε απολυθεί ξανά το 2020, μαζί με άλλους εργαζόμενους - μέλη της τότε προσωρινής διοίκησης, επειδή πρωτοστάτησαν στην δημιουργία του σωματείου. Συγκεκριμένα, απολύθηκαν στις 2/1/2020 μόλις ανακοινώθηκε η ιδρυτική πράξη του σωματείου (στις 28/12/2019). Οι εργαζόμενοι μετά από πολύμηνους αγώνες δικαιώθηκαν δικαστικά, με την υπ΄αριθμόν 162/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, που επέβαλε την επιστροφή των εργαζομένων στην δουλειά. Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση της δικαστικής απόφασης, η εργοδοσία του ιδρύματος απέλυσε εκ νέου την εργαζόμενη, μέλος του Δ.Σ του σωματείου. Η εργοδοσία επιμένει στη δίωξη της συγκεκριμένης εργαζόμενης, γιατί δεν θέλει να υπάρχει το επιχειρησιακό σωματείο στον χώρο δουλειάς. Κυνηγάει αυτούς που ηγήθηκαν να φτιαχτεί σωματείο, μέχρι τελικής εξόντωσης, φτάνοντας σε σημείο αναλγησίας”.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα λάβει ώστε: Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση. Να εφαρμοστεί η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Να σταματήσει κάθε ενέργεια από τη μεριά της εργοδοσίας, που έχει  στόχο την αποθάρρυνση των υπόλοιπων εργαζομένων του ιδρύματος από οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση”.