Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 07:30

Εμφύλιος πόλεμος στη "δεξιά πολυκατοικία"

Εμφύλιος πόλεμος στη "δεξιά πολυκατοικία"

Εμφύλιος ξέσπασε στη... "δεξιά πολυκατοικία", με αφορμή τα επεισόδια που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή στην Πηγάδα του Μελιγαλά. Ολοι οι υπόλοιποι… ένοικοι προσπαθούν να απομονώσουν τους χρυσαυγίτες καταγγέλλοντας τις βίαιες πρακτικές τους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε ως "απαράδεκτα" τα επεισόδια στην Πηγάδα και πρόσθεσε: "Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι χρυσαυγίτες μπήκαν σαν τους Γερμανούς στο Μελιγαλά". Απαντώντας η Χρυσή Αυγή σχολίασε: "Ο αδαής Κεδίκογλου να μην ομιλεί περί Γερμανών, διότι ο ίδιος και η ξεπουλημένη κυβέρνηση Σαμαρά είναι συνεργάτες των Γερμανών τοκογλύφων". 

Οι σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι δύο πλευρές δείχνουν ότι μόλις ξεκίνησε ο επικοινωνιακός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων… ενοίκων της "δεξιάς πολυκατοικίας". Ανεξάρτητα από τα γεγονότα στο Μελιγαλά η δημοσκοπική άνοδος της Χρυσής Αυγής είχε θορυβήσει τη Νέα Δημοκρατία. Τα επεισόδια στην Πηγάδα έδωσαν την ευκαιρία στο κυβερνών κόμμα να επιτεθεί στη Χρυσή Αυγή, με στόχο να ανακόψει τη διαρροή ψήφων προς την άκρα Δεξιά. Με την ίδια ακριβώς λογική, σκληρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσαν τόσο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες όσο και η νεολαία του ΛΑΟΣ. 

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα θύματα της Πηγάδας στο Μελιγαλά, είπε μεταξύ άλλων: "Οι χρυσαυγίτες προπηλάκισαν τους συγγενείς των θυμάτων που υποτίθεται ότι ήθελαν να τιμήσουν. Βιαιοπράγησαν εις βάρος του δημάρχου που ψήφισαν οι συγγενείς των θυμάτων". Και πρόσθεσε: "Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι χρυσαυγίτες μπήκαν σαν τους Γερμανούς στο Μελιγαλά. Νομίζω ότι σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να είμαστε κάθετοι. Σε κάθε περίπτωση, οι απόπειρες δημιουργίας εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων πρέπει να μας βρουν όλους απέναντι".

Η Χρυσή Αυγή στην απάντησή της αναφέρει: "Ο αδαής Κεδίκογλου να μην ομιλεί περί Γερμανών, διότι ο ίδιος και η ξεπουλημένη κυβέρνηση Σαμαρά είναι συνεργάτες των Γερμανών τοκογλύφων, δωσίλογοι και υπηρέτες των συμφερόντων της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε στους ανιστόρητους νεοδημοκράτες ότι στο Μελιγαλά το 1944 μπήκαν οι κομμουνιστές, βίασαν, έκαψαν και δολοφόνησαν με τον αθλιότερο τρόπο ανήλικα παιδιά, γυναίκες και υπερήλικες".