Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 08:45

Οριστική ρήξη ΠΑΣΟΚ – Τατούλη: Ανακοίνωση αποδοκιμασίας από τη Χαριλάου Τρικούπη

Γράφτηκε από την
Οριστική ρήξη ΠΑΣΟΚ – Τατούλη: Ανακοίνωση αποδοκιμασίας από τη Χαριλάου Τρικούπη

 

Οριστική αποδεικνύεται  η ρήξη του ΠΑΣΟΚ με τον επικεφαλής της Νέας Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη μετά την επαναφορά της αγωγής του  Γιώργου Μπουλούκου κατά του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και των δυο πρώην βουλευτών Γιάννη Μανιάτη και Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Το ΠΑΣΟΚ με ανάρτηση στη κεντρική ιστοσελίδα του κινήματος βάζει στο κάδρο και τον Πέτρο Τατούλη γράφοντας «Ιδίως όταν ο εκλεκτός της παράταξης Π. Τατούλη και της “Χρυσής Αυγής”, πρώην Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Γ. Μπουλούκος, προταθείς μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι το ίδιο πρόσωπο που πολύ πρόσφατα αποφάνθηκε ότι ο αποκλεισμός του νεοναζιστικού κόμματος “προσβάλλει τη δημοκρατία”.  Απαντώντας ο κ. Τατούλης αναφέρει ότι «τα όρια ξεπεράστηκαν με τη ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της ανακοίνωσης-σχόλιου του γραφείου τύπου του κόμματος.»

 

ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που αναρτήθηκε την Παρασκευή :Η επαναφορά της αγωγής του  Γ. Μπουλούκου εναντίον του Αντιπροέδρου της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και των δύο πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη και Λεωνίδα Γρηγοράκου, για πολιτική άποψη που εξέφρασαν κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων, συνιστά προσβολή της δημοκρατίας και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. Ιδίως όταν ο εκλεκτός της Παράταξης Π. Τατούλη και της “Χρυσής Αυγής”, πρώην Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Γ. Μπουλούκος, προταθείς μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι το ίδιο πρόσωπο που πολύ πρόσφατα αποφάνθηκε ότι ο αποκλεισμός του νεοναζιστικού κόμματος “προσβάλλει τη δημοκρατία”.Κανείς δεν δικαιούται και δεν πρόκειται να φιμώσει την ελεύθερη και απρόσκοπτη έκφραση γνώμης των βουλευτών και τη φωνή της Δημοκρατικής Παράταξης απέναντι στις ιδέες και τις πρακτικές της άκρας δεξιάς.

 

Η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η Νέα Πελοπόννησος του Πέτρου Τατούλη απάντησε: «Μετά τις ανοίκειες επιθέσεις, τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου εναντίον των μελών της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» και του επικεφαλής της πρώην περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, τα όρια ξεπεράστηκαν με τη χθεσινή ανάρτηση, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της ανακοίνωσης-σχόλιου του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Το πολιτικό παραλήρημα του κ. Κωνσταντινόπουλου συνεχίζεται αμείωτο λόγω της αγωνίας του για την πιθανή ένταξη στο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας, του Περιφερειακού Συμβούλου, πρώην αντιπεριφερειάρχη και μέλους της «Νέας Πελοποννήσου» Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Είναι εμφανές ότι ο κ .Κωνσταντινόπουλος χρησιμοποιεί πολιτικά ανήθικους τρόπους προκειμένου να εξασφαλίσει τη σίγουρη συνέχιση των ωφελημάτων που του παρέχει η Βουλευτική του έδρα. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού δε διστάζει να υπονομεύσει  το ίδιο του το κόμμα και κυρίως την προσπάθεια που καταβάλλει ο αρχηγός του για μια δυναμική παρουσία στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές.

Είναι πραγματικά πολιτικά ανεξήγητο πώς είναι δυνατόν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και τα κομματικά στελέχη της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα εκείνα που κατέχουν υψηλές θέσεις, όπως τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών και της Κεντρικής Επιτροπής, να αποδέχονται τέτοιες αήθεις συμπεριφορές του συγκεκριμένου βουλευτή εναντίον μιας αυτοδιοικητικής παράταξης.

Δεν θα έπρεπε να αγνοούν ότι η «Νέα Πελοπόννησος» για εννέα ολόκληρα χρόνια είχε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σήμερα βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής και τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» στέλνουμε αυστηρό μήνυμα προς όλους όσοι προσπαθούν να μας εμπλέξουν με τα εσωτερικά τους κομματικά προβλήματα για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων και τους ενημερώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε από εδώ και στο εξής την οποιαδήποτε εμπλοκή της παράταξης μας με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Είναι πραγματικά ιδιαίτερα θλιβερό τη χρονική στιγμή που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και μάλιστα των προοδευτικών δυνάμεων να θέτει σε προτεραιότητα ανακοινώσεις εναντίον μιας ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, του επικεφαλής και των μελών της (πολλά εκ των οποίων αποτελούν και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) με μοναδικό στόχο να ικανοποιήσει το πολιτικό καπρίτσιο(!) ενός Βουλευτή.     

Θα ήταν πιο χρήσιμο κατά τη γνώμη μας το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να ασχοληθεί με την παράταξη που στήριξε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, όπου ο «εκλεκτός» του είναι επί τέσσερα χρόνια έμμισθος εντεταλμένος σύμβουλος του γαλάζιου περιφερειάρχη και σχεδόν μόνιμα ψηφίζει μαζί με την παράταξη που στηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή προκειμένου η περιφερειακή αρχή να αποκτήσει τις απαραίτητες πλειοψηφίες. Αυτά προς το παρόν!»


NEWSLETTER