Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 18:10

Χαρίτσης για ισχυρό σύστημα Υγείας

Χαρίτσης για ισχυρό σύστημα Υγείας

 

“Δικαιοσύνη στην Υγεία με ισχυρό ΕΣΥ και ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες σε ποιοτικές υπηρεσίας υγείας”, σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, σε παρέμβασή του στην παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων του κόμματος για το νέο ΕΣΥ, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας την Δευτέρα το μεσημέρι.

Ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι “η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές τις 21ης Μαΐου θα σημάνει την αντιστροφή της πολιτικής απαξίωσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την κατάργηση κάθε ρύθμισης που οδηγεί στην ιδιωτικοποίησή του”.

Παρατήρησε πως “η ανάταξη της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, θα στηριχτεί σε ένα πλέγμα μέτρων που θα εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την προοπτική όσων ήδη εργάζονται σε αυτό”, επισημαίνοντας την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για “τον προγραμματισμό για προκήρυξη 15.000 νέων μόνιμων θέσεων όλων των ειδικοτήτων και για όλα τα επίπεδα περίθαλψης, επιπλέον των αναπληρώσεων των θέσεων που αδειάζουν λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης, σε βάθος 4ετίας. Με 5.000 απ’ αυτούς τους διορισμούς να ολοκληρώνονται μέσα στον πρώτο χρόνο. Και με την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη μισθολογική αναβάθμιση των εργαζόμενων στο Σύστημα Υγείας, με τον μισθό του πρωτοδιοριζόμενου γιατρού να διαμορφώνεται στα 2.000 ευρώ καθαρά”.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν την δωρεάν και ποιοτική φροντίδα που δικαιούνται, παράλληλα με την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων υγειονομικών”.