Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 22:01

ΚΚΕ Μεσσηνίας: "Η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μεσσηνία να γίνει στόχος ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων"

Γράφτηκε από την
ΚΚΕ Μεσσηνίας: "Η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μεσσηνία να γίνει στόχος ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων"

"Η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μεσσηνία να γίνει στόχος ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις ή διαφωνίες που μπορεί να έχουν" τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ με αφορμή την εκλογή του Νίκου Κουτουμάνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες Μεσσήνιους, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, που έκαναν το βήμα και ψήφισαν ΚΚΕ, δίνοντάς του σημαντική άνοδο πανελλαδικά και στη Μεσσηνία.

Οι πάνω από 6.600 ψηφοφόροι που ψήφισαν το ΚΚΕ στη Μεσσηνία, η άνοδος 2% και πλέον που κατέγραψε το ΚΚΕ στο νομό και η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή, είναι μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι αποτέλεσμα του ανεβασμένου κύρους του Κόμματος, του γεγονότος ότι το ΚΚΕ πρωτοστάτησε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ, το 2019 - 2023, ασκώντας με σταθερότητα αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων στους αγώνες και στη Βουλή

Ο στόχος για ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και λεηλασίας της λαϊκής ψήφου και των βουλευτικών εδρών.

Είναι σταθερή και επιτακτική ανάγκη για μια ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, αφού η αντιλαϊκή ατζέντα είναι δεδομένη. Η μόνη δύναμη που θα ορθωθεί είναι ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, που οι θέσεις και η πολιτική του βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο λαός δεν χρειάζεται "αντιπολίτευση" που θα λέει "θα λογαριαστούμε μετά", αλλά μια λαϊκή αντιπολίτευση που καθημερινά "θα λογαριάζεται" με τις αντιλαϊκές πολιτικές. Γι' αυτό το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, υπέρ του λαού, μέσα και έξω από τη Βουλή. Θα βρεθεί απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, όταν οι άλλοι - ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θα συναινούν, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια σε όλες τις εμβληματικές επιλογές της κυβέρνησης. Μια συναίνεση που εκφράστηκε τόσο στη Βουλή όσο και στα εμπόδια που έβαζαν αυτές οι δυνάμεις στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Μεσσηνίας, που μέχρι τη τελευταία στιγμή ταλαντεύτηκαν αλλά δεν έκαναν το βήμα να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τώρα να το τολμήσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μεσσηνία να γίνει στόχος ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις ή διαφωνίες που μπορεί να έχουν. Γιατί η μόνη συνεπής, λαϊκή επιλογή είναι ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί κομμουνιστής βουλευτής στη Μεσσηνία σημαίνει νέο, πιο δυνατό στήριγμα για τις εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις, πιο δυνατή φωνή υπεράσπισης και ανάδειξης των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων και μέσα στη Βουλή".


NEWSLETTER