Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 16:22

To ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για τα προβλήματα υδροδότησης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

“Αρκούσε μια διακοπή νερού για να ξεγυμνώσει όλο το σύστημα της επιτελικής αριστείας”, επεσήμανε η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, για την σοβαρή ζημιά στη δεξαμενή του Πηδήματος και τις πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση. Κι επικρίνοντας δριμύτατα την κυβέρνηση της ΝΔ, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, παρατηρεί πως “λειτουργούν με την νοοτροπία του «πάμε και όπου βγει»”.

Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρει χαρακτηριστικά: ?Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύουμε το θέμα των υποδομών στην Μεσσηνία και την πλήρη εγκατάλειψη τους. Τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ, τέσσερα χρόνια Καμμένου - Τσίπρα, 8 χαμένα χρόνια για την Μεσσηνία. Ισάριθμες επισκέψεις από τον κ. Μητσοτάκη, γεμάτες φρούδες υποσχέσεις και αοριστολογίες. Τα από καιρό εξαγγελθέντα έργα αναβάθμισης πάσης φύσεως υποδομών έμειναν στα χαρτιά και στα χειροκροτήματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, οι τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές, καθώς και οι εκλεγμένοι με τη στήριξή της στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση πανηγυρίζουν. Η πραγματικότητα ωστόσο καθημερινά τους διαψεύδει.

Αρκούσε μια διακοπή νερού για να ξεγυμνώσει όλο το σύστημα της επιτελικής αριστείας. Μια πόλη 70.000 κατοίκων που φιλοδοξεί να είναι ανάμεσα στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης υδρεύεται από μια δεξαμενή του 1936, η οποία βρίσκεται σε απροσπέλαστο σημείο. Το μπετό είχε φιλότιμο μιας και άντεξε σχεδόν 90 ολόκληρα χρόνια, σε αντίθεση με όλους αυτούς που έπρεπε να είχαν παρέμβει εγκαίρως, αλλά δυστυχώς λειτουργούν με την νοοτροπία του «πάμε και όπου βγει». Ο κεντρικός αγωγός Φ600 που μεταφέρει το νερό είναι απαρχαιωμένος και ανά πάσα στιγμή η πόλη κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό και εδώ αβελτηρία. Απευθύνουμε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, η Μεσσηνία δεν αντέχει άλλη μια χαμένη τετραετία από όσους δεν έχουν ως προτεραιότητα τους πολίτες και τα πραγματικά τους προβλήματα, αλλά αντιθέτως αναλώνονται καθημερινά σε ψηφοθηρία άνευ αντικρίσματος. 

Το ΠΑΣΟΚ και ξέρει και μπορεί να δώσει ανάσα, ελπίδα, προοπτική με σοβαρότητα, συνέπεια, σχέδιο και όραμα”.