Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 18:49

ΚΚΕ: Κουτουμάνος για τραυματισμό εργαζόμενου στην καθαριότητα

Γράφτηκε από την

 

Για το νέο εργατικό ατύχημα εργαζόμενου στον Δήμο Καλαμάτας ενημερώθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Νίκο Κουτουμάνο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας, Δημήτρη Οικονομάκο, δημοτικό σύμβουλο και Κώστα Λογιώτη, μέλος του Δ.Σ. εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, που περιόδευσε στις υπηρεσίες του δήμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΚΚΕ, την Παρασκευή 2 Ιουνίου ένας ακόμα εργαζόμενος του Δήμου Καλαμάτας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Στην προσπάθειά του να εισέλθει σε χώρο ιδιωτικής επιχείρησης, καταπλακώθηκε από συρόμενη γκαραζόπορτα που έφυγε από τη θέση της. Η πόρτα βαριάς κατασκευής, προφανώς δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας, ούτε βέβαια θα έπρεπε τα απορριμματοφόρα να συλλέγουν απορρίμματα από ιδιωτικούς χώρους. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δούλευε με δίμηνη σύμβαση.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Κουτουμάνος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: “Πρόκειται για ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στους ΟΤΑ και ιδιαίτερα στην αποκομιδή. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ είναι επικίνδυνες, αφού εφαρμόζεται όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Εργαζόμενοι σε κατάσταση ομηρίας, με δίμηνες συμβάσεις, δουλεύοντας σε εντατικούς ρυθμούς και χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής είναι η πραγματικότητα που ζει ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων στους δήμους. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει με τον αγώνα και τη διεκδίκηση των εργαζομένων για σταθερή δουλειά, για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ είναι στο πλάι των εργαζομένων και των σωματείων τους που παλεύουν ώστε να κατοχυρώνονται σύγχρονοι και αξιοπρεπείς όροι δουλειάς. Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και να στηριχθεί ο συγκεκριμένος εργαζόμενος και η οικογένειά του”.