Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 21:46

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο ΒΙΟΠΑ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο ΒΙΟΠΑ Καλαμάτας

 

Περιοδεία στο ΒΙΟΠΑ Καλαμάτας πραγματοποίησε χθες, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Στέλλα Χρηστέα, υποψήφια βουλευτή Μεσσηνίας.

Η υποψήφια βουλευτής σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι “ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έγδαραν τον λαό με τη φοροληστεία, εφάρμοσαν όλους τους άδικους μνημονιακούς νόμους. Διατήρησαν τον ΕΝΦΙΑ, αύξησαν τους συντελεστές του ΦΠΑ κ.α. Με όλες τις κυβερνήσεις διατηρήθηκε σταθερή η αναλογία φόρων, όπου 95% πληρώνει ο ελληνικός λαός σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις που πληρώνουν μόλις το 5%. Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής που ματώνει το λαό, βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ. Ειδικά για τους ΕΒΕ, το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει πρόταση νόμου για ουσιαστική στήριξή τους, όταν μέσα στην πανδημία φορτώνονταν ακόμα περισσότερα βάρη και χρέη. Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από όλα τα άλλα κόμματα, προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη γενναία διαγραφή χρεών, μείωση της φορολογίας μέσω κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, καθιέρωση αφορολόγητου ορίου ύψους 12.000 ευρώ. Διαγραφή τόκων και μείωση των οφειλών προς τράπεζες, μείωση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με κριτήριο αυτήν τη συνεπή στάση του ΚΚΕ, οι μικροί ΕΒΕ έχουν κάθε λόγο να δυναμώσουν τη στήριξή τους στο κόμμα. Για να είναι σίγουροι ότι η ψήφος τους στις 25 Ιούνη θα είναι ψήφος για το δίκιο τους και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων”.


NEWSLETTER