Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 19:26

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο ΕΚΑΒ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Το ΕΚΑΒ Καλαμάτας επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Νίκο Κουτουμάνο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας και τον Δημήτρη Οικονομάκο, δημοτικό σύμβουλο.

Τα τοπικά στελέχη του ΚΚΕ υνομίλησαν με τους εργαζόμενους και διαπίστωσαν τις ελλείψεις.

Σε δήλωσή του ο Ν. Κουτουμάνος, μεταξύ άλλων, τόνισε: “Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι τεράστιες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ της Καλαμάτας, που είναι επικίνδυνες για τη ζωή του λαού. Είναι χαρακτηριστικό πως το προσωπικό δεν φτάνει για να καλύπτεται η 24ωρη λειτουργία του, η περιοχή που καλύπτει το ΕΚΑΒ είναι γεωγραφικά μεγάλη, ενώ και τα οχήματα είναι απαρχαιωμένα. Είναι ζητήματα που έχει αναδείξει επανειλημμένα το ΚΚΕ πανελλαδικά και στη Μεσσηνία.

Η κατάσταση στο ΕΚΑΒ, έρχεται να προστεθεί στην χρόνια υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και της Υγείας συνολικά. Η τραγική πραγματικότητα είναι πως στη Μεσσηνία αν είσαι τυχερός πρέπει να πάθεις έμφραγμα μόνο Πέμπτη πρωί. Τις υπόλοιπες μέρες, ο εξοπλισμός του αιμοδυναμικού εργαστηρίου παραμένει εκτός λειτουργίας, αφού δεν υπάρχει το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό. Η τραγική αυτή εικόνα ολοκληρώθηκε με την παραίτηση του μοναδικού επεμβατικού καρδιολόγου του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Πόσες ανθρώπινες ζωές πρέπει να χαθούν η να κινδυνεύουν να χαθούν είτε γιατί δεν υπάρχει ΕΚΑΒ διαθέσιμο είτε  γιατί δεν υπάρχει κατάλληλος γιατρός; Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή στα κοστολογημένα προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που από κοινού μειώνουν τις κρατικές δαπάνες για την υγεία τα τελευταία χρόνια; Είναι κόστος οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών; Γιατί ενώ το σωματείο των γιατρών ζήτησε 14 γιατρούς εγκρίθηκαν μόνο 4 θέσεις;”.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ παρατήρησε πως “φτιάχνουν νοσοκομεία επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες και ο ασθενής πελάτης θα αγοράζει, αν έχει λεφτά. Αν δεν έχει, ας πεθάνει. Άλλωστε το ομολογούν πια τελείως κυνικά όπως ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σ. Πνευματικός που ζήτησε να γίνεται διαλογή στους καρκινοπαθείς γιατί δε φτάνουν τα λεφτά”.

Αφού έκανε αρνητική αναφορά για ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα μιας χρήσης κόμματα, ανέφερε ότι “η απάντηση είναι μία. Αγώνας ανυποχώρητος για υπηρεσίες υγείας σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν. Για να μην πεθαίνει κόσμος σε καρότσες φορτηγών η έξω από κλειστά τμήματα νοσοκομείων την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής. Για αυτό στις 25 Ιούνη δυναμώνουμε το ΚΚΕ. Γιατί ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση!”.