Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 14:00

Κουτουμάνος - ΚΚΕ: “Συνεχιζόμενο έγκλημα στις θάλασσες”

Κουτουμάνος - ΚΚΕ: “Συνεχιζόμενο έγκλημα στις θάλασσες”

“Να μην αποδεχθεί κανένας ως «κανονικότητα» το συνεχιζόμενο έγκλημα στις θάλασσες”, παρατήρησε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΚΚΕ Νίκος Κουτουμάνος, σε ομιλία του στα συνεργεία του δήμου.

Ανέφερε πως “η οργή και αγανάκτηση που επικρατεί, να γίνει δύναμη για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ, που δεν δεσμεύεται απ’ τις οδηγίες και τα μέτρα των ΕΕ, ΝΑΤΟ, Frontex και άλλων μηχανισμών τους, όπου με τη συνολική δράση τους οδήγησαν και στο τελευταίο πολύνεκρο ναυάγιο, ως νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Η εκατόμβη των νεκρών, δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο έγκλημα. Έτσι μόνο μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε. Ήταν ένα πλοίο που κινούταν για μέρες στη Μεσόγειο, εντοπίστηκε και υπάρχουν ερωτηματικά και σε σχέση με την αποτελεσματικότητα όλων αυτών των μηχανισμών, για το αν και κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις ανάγκες”.

Ο Ν. Κουτουμάνος εξήγησε ότι “θέτουμε αυτά τα ζητήματα, σημειώνοντας ότι αποτελούν και κριτήριο ψήφου. Δεν είναι αθώα η ΕΕ, οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της, όπως και της Ελλάδας διαχρονικά, διότι έχει ανοίξει και η συζήτηση για τη νέα μεταναστευτική πολιτική. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουν χαρακτηρίσει ασφαλή χώρα την Τουρκία, με αποτέλεσμα μόνο σε αυτή να εγκλωβίζονται εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ έχουν κάνει προσπάθειες να χαρακτηριστούν έτσι και χώρες της βόρειας Αφρικής”.