Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 15:55

Ομιλία Γκιώνη στην Καλαμάτα: Κάλεσμα για μεγαλύτερη  άνοδο του ΚΚΕ

 

 

“Η άνοδος του ΚΚΕ μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη στις εκλογές του Ιούνη. Σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Μεσσηνία το ΚΚΕ να ενισχυθεί και να ξαναστείλει βουλευτή μετά από δεκαετίες”, σημείωσε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος, στην ομιλία του, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο νομό, το βράδυ της Δευτέρας, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, στην πλατεία Οθωνος.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με απαγγελία ποιήματος από την Ηρώ - Αλεξάνδρα Βαλσαμάκη, αρχαιολόγο, κάτοικο της Πύλου, με τίτλο “ο ήχος της αβύσσου”. Ένα ποίημα που έγραψε η ίδια με αφορμή το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Ένα ποίημα - κάλεσμα στον ελληνικό λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην “κανονικότητα” των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Έβρο και το Αιγαίο.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τέως Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Μεταξύ άλλων, τόνισε: “Εδώ στην Μεσσηνία, στις εκλογές του Μάη κάναμε ένα άλμα. Αυξήσαμε τη δύναμή μας και πετύχαμε να εκλέξουμε βουλευτή. Τώρα τον Ιούνη είμαστε εδώ πάλι, και κάνουμε πάλη για ενίσχυση του ΚΚΕ και της επανεκλογής του αγαπητού μας συντρόφου και φίλου Νίκου Κουτουμάνου. Είναι υπόθεση χρέους. Γιατί πραγματικά όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, καμιά αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη”.

Υστερα χαιρετισμό απηύθυνε ο Ν. Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ, πρώην βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας. Μεταξύ άλλων, είπε: “Με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός της Μεσσηνίας θα έχει δίπλα του έναν αξιόπιστο σύμμαχο, ένα σύμμαχο όπως είχε στην πράξη όλα τα προηγούμενα χρόνια: Με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους μισθωτούς και απέναντι στην εργοδοσία, απέναντι στα κόμματά της, απέναντι στην πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους να κάνουν συνεχώς θυσίες για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών”.

Στην ομιλία του ο Θ. Γκιώνης, μεταξύ άλλων, σημείωσε:  “Ενα σύνθημα γεννήθηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις για τα Τέμπη: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Αυτό το σύνθημα επιβεβαιώνεται καθημερινά με τραγικό τρόπο στα πρόσφατα περιστατικά με τις ελλείψεις των ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα, στα εργατικά ατυχήματα, στο πρόσφατο τραγικό ναυάγιο με τους εκατοντάδες πνιγμένους μετανάστες ανοιχτά της Πύλου. Αυτό που αποδεικνύεται είναι πως σε αυτό το σύστημα η ζωή του λαού αντιμετωπίζεται ως κόστος. Στις 25 Ιούνη, ο λαός μπορεί να βγει πιο δυνατός με πιο δυνατό το ΚΚΕ. Στις πρόσφατες εκλογές του Μάη το ΚΚΕ βρέθηκε ενισχυμένο, με χιλιάδες νέους ψήφους. Η άνοδος αυτή μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη στις εκλογές του Ιούνη. Σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Μεσσηνία το ΚΚΕ να ενισχυθεί και να ξαναστείλει βουλευτή μετά από δεκαετίες.

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι δεδομένα αντιλαϊκό. Η περιβόητη σταθερότητα που λένε και ξαναλένε ισούται με αστάθεια για το λαό. Στον στόχο αυτό για την αντιλαϊκή σταθερότητα είναι μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Γιατί το σύστημα δεν θέλει μόνο μια σταθερή κυβέρνηση, αλλά θέλει και μια σταθερή συναινετική αντιπολίτευση στην πολιτική που όλοι τους έχουν συμφωνήσει υπέρ της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μεγάλων αφεντικών. Την ώρα που τα έβρισκαν άλλος 50%, άλλος 70%, υπήρχε το ΚΚΕ που ήταν και είναι 100% αντιπολίτευση υπέρ του λαού και 0% υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου”.

 

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ

Στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, σήμερα Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα, θα περιοδεύσουν στην Κυπαρισσία οι υποψήφιοι βουλευτές Νίκος Κουτουμάνος και Ειρήνη Κουκούμη. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με ομιλητή τον Ν. Κουτουμάνο στον “Σταθμό”.

Αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ν. Κουτουμάνο, θα περιοδεύσει στην Καλαμάτα, στα καταστήματα της Αθηνών.

Μεθαύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία της Πύλου, στις 8.30 το βράδυ. Θα μιλήσει ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς. Θα χαιρετίσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Θάνος Ραδιώτης και ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Κουτουμάνος.