Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 19:37

Μεσσηνία: Εκδηλώσεις ΚΚΕ για επέτειο Πολυτεχνείου

 

Σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, με τίτλο “Ο Νοέμβρης ήταν μία κόκκινη γραμμή. Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική”, οργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ με τον πολυχώρο δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καλαμάτα “Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας”.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

- Κυριακή 12/11 στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ιστορικός περίπατος, με τίτλο “Η δικτατορία 1967-1974 - Μαθαίνουμε την αλήθεια”. Το σημείο συνάντησης θα είναι στην πλατεία Όθωνος.

- Πέμπτη 16/11 στις 7 μ.μ. θα προβληθεί το νέο ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με τίτλο “Ο Νοέμβρης ήταν μία κόκκινη γραμμή. Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!".

- Παρασκευή 17/11 έως και Κυριακή 19/11 θα υπάρχει έκθεση της ΚΝΕ στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, με θέμα “50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου”. Ώρες λειτουργίας 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 - 9 μ.μ.

* Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Μεσσηνία καλούν σε συμμετοχή και στήριξη της συγκέντρωσης που πραγματοποιείται από τα σωματεία της Καλαμάτας στις 17 Νοεμβρίου, στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα.

Τέλος, από αυτό τον μήνα μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέμα “Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών”. Συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει όποιος θέλει, φτιάχνοντας μία αφίσα, ένα ποίημα ή και ένα τραγούδι. Οι συμμετέχοντες στέλνουν το έργο τους στο email: mikrovioklmt@gmail.com