Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 19:27

Συνάντηση κλιμακίου ΠΑΣΟΚ με φορείς στο Επιμελητήριο

Γράφτηκε από την
Συνάντηση κλιμακίου ΠΑΣΟΚ με φορείς στο Επιμελητήριο

Για τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καθώς και για θέματα που απασχολούν τη Μεσσηνία μίλησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Νίκος Μήλης στην σύσκεψη που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Ο κ. Μήλης συμμετείχε στη σύσκεψη ως επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ ενώ συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος, μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου και εκπρόσωποι φορέων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας, “κατά την σύσκεψη παρουσιάστηκαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν τους φορείς και το Νομό εστιάζοντας στην ακρίβεια, το αυξημένο ενεργειακό κόστος, στην πτώση της αγοραστικής δύναμης, στην αύξηση του κόστους παραγωγής. Στις εμβληματικές υποδομές που βαλτώνουν πάνω από δέκα χρόνια. Στην έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και ειδικά εργατών γης. Στην ανάγκη προστασίας των εργαζομένων, των συνθηκών εργασίας τους, των μισθών τους μέσα από συλλογικές συμβάσεις και την ύπαρξη διαλόγου και συνεννόησης με φορείς εργοδοτών. Το νέο φορολογικό που εξοντώνει ελεύθερος επαγγελματίες και αυταπαχολούμενους και αυξάνει τον ΦΠΑ εκ νέου. Τα θέματα έλλειψης ρευστότητας, ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, η ανάγκη ρύθμισης οφειλών σε Δημόσιο - Ασφαλιστικά Ταμεία, οι εξοντωτικές προμήθειες για τραπεζικές συναλλαγές, ο αποκλεισμός επιχειρήσεων από χρηματοδοτικά κονδύλια, τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αλλά και αγροτικής γης και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Επίσης τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και διεκδικήσεις για την αναβάθμιση του ΕΣΥ αλλά και για τις δυσκολίες με το clawback και την έλλειψη φαρμάκων. Τονίστηκε η αντίθεση με την πιθανότητα κατάργησης του Εφετείου Καλαμάτας, τέθηκε το θέμα της εκτός σχεδίου δόμησης, του χωροταξικού, ενώ προτάθηκε οτι σε σεισμογενείς περιοχές θα πρέπει να θεσμοθετηθεί πρόγραμμα για την στατική ενίσχυση κτιρίων και μέριμνα για υποδομές θωράκισης από τις επιπτώσεις την κλιματικής κρίσης.
Από την πλευρά του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Μήλης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του Κινήματος. Που δίνουν απαντήσεις στην πληθώρα των θεμάτων που τέθηκαν καθώς παρουσίασε και τις έως τώρα κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Προτεραιότητα το δημογραφικό και η στήριξη του που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του Έθνους με παράλληλες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Η ανάγκη ενεργού στήριξης της υπαίθρου. Ουσιαστικής στήριξης του ΕΣΥ μέσα από την αναδιοργάνωση του. Και η ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Εξέφρασε την αντίθεση του με το φορολογικό νομοσχέδιο που οδηγεί σε κλείσιμο δεκάδες επιτηδευματίες και συνιστά ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης. Η οποία έχει σωρευτικά εισπράξει 9 δις ευρώ από την υπεραπόδοση φόρων διαλύοντας τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Την απουσία στεγαστικής πολιτικής και τον εκτροχιασμό των ενοικίων! Την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Την θέσπιση βιώσιμου πλαισίου ρύθμισης οφειλών, την προστασία πρώτης κατοικίας σε όσους έχουν αντικειμενικό πρόβλημα και της αγροτικής γης, με παράλληλη επιβράβευση στους συνεπείς δανειολήπτες και προστασία από εταιρίες διαχείρισης και τις εξοντωτικές προμήθειες. Τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να δημοσιεύσει τα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιες εταιρίες αισχροκερδούσαν, ενώ παράλληλα θα πρέπει να στελεχωθούν επαρκώς οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να αξιοποιηθούν σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Δεσμεύτηκε πως το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί αρωγός εντός και εκτός Βουλής. Και έχει βασική του προτεραιότητα τον ανοιχτό και διαρκή διάλογο με τους Φορείς ώστε να εμπλουτίζεται το πρόγραμμα μας και οι δράσεις μας”.
Το κ. Μήλης συνοδεύονταν από τον Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κ. Γιάννη Πάζιο, το μέλος της Γραμματείας του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Γιώργο Κατσούλη, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας Γιάννη Νικολακόπουλο, τον Υπεύθυνο Οργανωτικού της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας Σταύρο Μούκα και τον πρώην υποψήφιο Βουλευτή Μεσσηνίας Μενέλαο Γερονικολό.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Γιάννης Μαρινόπουλος, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και μέλος της Αντιπροσωπείας Βασίλης Κουτραφούρης, εκπρόσωπος και μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Νίκος Γιουρτούμας, ο εκπρόσωπος και μέλος ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Γιώργος Σκούλικας, ο εκπρόσωπος και Γραμματέας ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας Λίνος Δουλάμης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών - Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας (ΟΕΒΕΣ) Γιώργος Καπερώνης, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Στάθης Μακρής, ο πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Νικόλαος Μαλαπέτσας και Παναγιώτης Κομπογιαννίτης και ο εκπρόσωπος και μέλος ΔΣ του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας Λυκούργος Καρολεμέας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Ένωση Μεσσηνίας" Γιώργος Λαζόγιαννης και ο εκπρόσωπος και Αν. Γεν. Γραμματέας ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Αντώνης Τσώνης.


NEWSLETTER