Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 19:39

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε υπηρεσίες της Καλαμάτας

 

Κλιμάκιο της Τ.E. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μερτίκα, μέλος του Τ.Γ., πραγματοποίησε περιοδεία στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, στον ΕΛΓΟ-Δήμητρα (βλ. φωτό), στις υπηρεσίες και στις επαγγελματικές σχολές της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στο Ασπρόχωμα.

Κατά την περιοδεία διαπιστώθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους των υπηρεσιών και όλο τον λαό, όπως η ακρίβεια, τα προβλήματα του συστήματος υγείας, η επικίνδυνη κατάσταση των κτηρίων που στεγάζονται οι υπηρεσίες κ.α., ενώ έγινε συζήτηση και για την προετοιμασία απεργιακής κινητοποίησης στις 17 Απριλίου

Ειδικά, για την κατάσταση των κτηρίων των υπηρεσιών, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν: “Συνεχίζει να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα η πολύ κακή κατάσταση των κτηριακών υποδομών. Οι έντονες ρωγμές και ο οπλισμός του φέροντος οργανισμού που είναι εμφανής και σκουριάζει, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την κατάσταση των κτηρίων. Μάλιστα, παρά το ότι, το επικίνδυνο κτήριο που στεγάζεται ο ΟΑΕΔ και οι σχολές του, είναι «ντυμένο» με δίχτυ και σκαλωσιές εδώ και ένα χρόνο μετά και τις δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζομένων και σπουδαστών που ανέδειξαν το ζήτημα, φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν...σκαλώσει και πως ό,τι ξεκίνησε να γίνεται ήταν... για τα μάτια του κόσμου. Και στις δύο περιπτώσεις δεν φαίνεται να είναι «επιλέξιμα» τα έργα αυτά, σύμφωνα και με τη λογική και της Ε.Ε. Την ίδια στιγμή που τα εκατομμύρια πάνε και έρχονται κατά δεκάδες στους εργολάβους για την αναβάθμιση του κτηρίου της Περιφέρειας και κυρίως για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτηρίων, ώστε να κερδοφορούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες της πράσινης οικονομίας, η επιτακτική ανάγκη για ασφαλή κτήρια στα οποία δουλεύουν οι εργαζόμενοι, αλλά που χρησιμοποιεί και ο λαός για να εξυπηρετηθεί, είναι σε δεύτερη μοίρα.

Ο σεισμός της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ένα καμπανάκι υπενθύμισης. Οι μνήμες του 1986 μπορεί να είναι νωπές, αλλά κεντρική εξουσία, περιφέρεια και δήμοι το θυμούνται μόνο στο «μνημόσυνο» κάθε 13η Σεπτέμβρη. Κανένα 122 ή υπόσχεση για αποζημίωση δεν θα προστατεύσει τον κόσμο σε έναν δυνατό σεισμό. Μόνο οι γερές υποδομές, μαζί φυσικά με την σωστή ενημέρωση. Αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που έχουμε τονίσει ως ΚΚΕ, ότι λεφτά υπάρχουν για πράσινες μπίζνες ώστε να γίνει «κλιματικά ουδέτερη πόλη» η Καλαμάτα, αλλά όχι όμως «αντισεισμικά θωρακισμένη»!”.

Η Τ.Ε. του ΚΚΕ απαιτεί “με αποκλειστική ευθύνη του κράτους: Να πραγματοποιηθεί άμεσα ο δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτηρίων και να υπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού για τα αποτελέσματα του ελέγχου. Όπου κριθεί επιστημονικά απαραίτητο, να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης των κτιρίων. Μέχρι να λυθούν τα δομοστατικά προβλήματα των κτηρίων που κριθούν προβληματικά, να μεταστεγαστούν οι εγκαταστάσεις των υπηρεσιών σε άλλα κατάλληλα κτίρια. Να κατασκευαστούν νέα κτήρια, με βάση τις σύγχρονες επιστημονικοτεχνικές προδιαγραφές, όπου επιβάλλεται”.