Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 17:25

Πικετοφορία του ΚΚΕ υπέρ του Παλαιστινιακού λαού

Πικετοφορία του ΚΚΕ υπέρ του Παλαιστινιακού λαού

Κινητοποίηση - πικετοφορία πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης, στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ “ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ”.

Η πικετοφορία, ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μαρτίου, με ομιλία από την Γιάννη Τζαβάρα, μέλος της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Τζαβάρας ανέφερε ότι “η γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που κλιμακώνεται καθημερινά, έχει τη στήριξη από ΝΑΤΟ -ΕΕ και από την ελληνική κυβέρνηση, με ‘άλλοθι’ τη δήθεν αυτοάμυνα που επικαλείται η κυβέρνηση, αλλά και οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Ο λαός της Παλαιστίνης έχει δικαίωμα στην αντίσταση, έχει δικαίωμα στη λευτεριά, έχει δικαίωμα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα όρια του ‘67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απέναντι στη σφαγή ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλους του κόσμου με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και αλλού, που δυναμώνουν και ζητούν τον τερματισμό της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας, την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Απαιτούμε: Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας. Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος. Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ”.