Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 21:23

ΚΚΕ: Περιοδεία Στεφανάκη στη Μεσσηνία

ΚΚΕ: Περιοδεία Στεφανάκη στη Μεσσηνία

 

Περιοδεία και ομιλίες από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιώργο Στεφανάκη, περιελάμβανε η πολιτική δραστηριότητα της Τ.Ο. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, την Παρασκευή.

Το πρωί πραγματοποιήθηκαν περιοδείες σε 2ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας, όπως και στον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα που συνοδεύτηκαν από ομιλίες-συζητήσεις με τους εργαζόμενους. Το απόγευμα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής πραγματοποίησε ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κυπαρισσία.

Στις ομιλίες του ο κ. Στεφανάκης, μεταξύ άλλων, στάθηκε στα προβλήματα που γεννά για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της υπαίθρου η πολιτική Ε.Ε. κεφαλαίου, κυβερνήσεων.

Μεταξύ άλλων τόνισε «Το λεγόμενο "τουριστικό θαύμα" που επικαλούνται ως δρόμο ανάπτυξης, γεμίζει με κέρδη του μεγαλοξενοδόχους, αλλά δεν αλλάζει τη σκληρή πραγματικότητα για τον λαό που υποφέρει από απλήρωτη εντατικοποιημένη εργασία, την ακρίβεια και τα υψηλά ενοίκια. Η ΚΑΠ είναι που έχει οδηγήσει τους αγρότες στην απόγνωση να μην καλύπτουν καλά- καλά το κόστος παραγωγής και τον λαό να μην μπορεί να αγοράσει τα πανάκριβα προϊόντα στο ράφι των μεγάλων σουπερμάρκετ που θησαυρίζουν! Η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας που προωθεί η Ε.Ε., έχει οδηγήσει τα Νοσοκομεία και Κ.Υ. του νομού σε πλήρη υποβάθμιση, και την υγεία του λαού εκτεθειμένη.

Η ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού που μπαίνει στο ζύγι κόστους-οφέλους, όπως αποδεικνύεται και από την τραγική κατάσταση του κτιρίου του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής μονοπωλίων-Ε.Ε. που στηρίζουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όπως και η εξελισσόμενη γενοκτονία στη Γάζα, αποτελούν μόνιμη απειλή για τους λαούς. Σοβαρές ευθύνες έχουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών που στηρίζουν σύσσωμα την ευρωατλαντική στρατηγική.

Η πείρα του λαού από όλα τα παραπάνω, οι αγώνες του όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε.-κεφαλαίου-κυβερνήσεων, πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου μπροστά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Να μετατραπούν σε αγωνιστική ψήφο στήριξης του ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πραγματική αντιπολίτευση εντός και εκτός ευρωκοινοβουλίου, να ενισχυθεί ο αγώνας του λαού για τα σύγχρονα δικαιώματά του».