Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 07:53

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ αύριο στην Καλαμάτα

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ αύριο στην Καλαμάτα

 

Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΚΚΕ, αύριο Παρασκευή, στην Καλαμάτα στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία Όθωνος.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα χαιρετίσουν οι Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και Θεόδωρος Σάββας, αντιστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, υπαρχηγός ε.α.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο γραμματέας της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ Θοδωρής Μπολέτης απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα για τη συγκέντρωση “στον λαό και τη νεολαία, που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες, στις διεκδικήσεις”. Παρατήρησε πως “ο λαός της Μεσσηνίας έχει πολλούς λόγους να δυναμώσει το ΚΚΕ για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά στις 9 Ιουνίου”, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: “Για να σταλεί μήνυμα αντίστασης στην ΕΕ, την κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του συστήματος.  Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αντεπίθεσης στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης”.

* Η Κατερίνα Αγγελακοπούλου, μέλος του ΤΣ της ΚΝΕ, ενημέρωσε ότι “φέτος τιμάμε τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή,  με σύνθημα ‘Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο. Το  μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός’. Σταθμός αυτού του ταξιδιού θα αποτελέσει και η Καλαμάτα σε νέο χώρο, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, 30-31 Αυγούστου με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα”.

* Ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, παρατήρησε πως “όλα φωνάζουν ότι πρέπει η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας να μην πάει χαμένη και στις ευρωεκλογές να ξεχειλίσουν οι κάλπες με κόκκινα ψηφοδέλτια. Εκτός του ότι είναι «ταγμένοι» στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων,  είναι και επικίνδυνοι”.

Και αναφέρθηκε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και στην γαλάζια πλειοψηφία του κ. Πτωχού, επισημαίνοντας: “1) Από πού κι ως που ο κ. περιφερειάρχης «κόβει» επερώτηση, αρνείται να δώσει εξηγήσεις για κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την  πυροπροστασία του Ταϋγέτου; 2) Είναι δυνατόν σε συνεδρίαση του ΠεΣυ, να υποστηρίζουν (πλέον χωρίς αναστολές) ότι από το να υπολειτουργούν τα δύο νοσοκομεία της Λακωνίας, καλύτερα να λειτουργεί το ένα; Και από την άλλη να παίρνουν από κοινού θέση με την παράταξη του κ. Τατούλη να περάσουν τα νοσοκομεία στην ευθύνη των Περιφερειών”.