Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 21:46

Ο Θοδωρής Χιώνης στην προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα

Ο Θοδωρής Χιώνης στην προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα

 

“Ο λαός της Μεσσηνίας να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ”.

“Στις 9 Ιούνη ο λαός της Καλαμάτας και ολόκληρης της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου έχει επιλογή. Να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ. Να κάνει την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών μια μέρα πιο φωτεινή και ελπιδοφόρα. Μια μέρα που θα χαμογελάει ο λαός και η νεολαία”, σημείωσε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα, στην πλατεία Οθωνος, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ο κ. Χιώνης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “ο λαός την επόμενη ημέρα των εκλογών χρειάζεται να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ που με συνέπεια υπερασπίζεται τα λαϊκά  συμφέροντα, που δεν έχει δεσμεύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς. Nα σταλεί μήνυμα εναντίωσης, οργάνωσης του αγώνα ενισχύοντας το ΚΚΕ και να μη δοθεί  «πράσινο φως» στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας, στην ένταση της εκμετάλλευσης και την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ που παλεύει ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας και να μη βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που συμφωνούν με την συμμετοχή της Ε λάδας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, όσοι κάνουν πλάτες στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ”.

Παρατήρησε πως “το ΚΚΕ θα αποκαλύπτει και θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ εκεί που διαμορφώνεται, στο Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπεται, στους δρόμους του αγώνα. Δυναμώνοντας την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, αποδυναμώνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα άλλα κόμματα της ΕΕ. «Βγάζοντας κόκκινη κάρτα» στα κόμματα που ψηφίζουν το ίδιο με τη ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο πάνω από το 70%, στηρίζοντας το αντιλαϊκό της έργο. Σε αυτούς που ψηφίζουν, συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν τη βαρβαρότητα της ΕΕ. Κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ (1 και 2) και το ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν στο σβέρκο του λαού και θέλουν να ξανακαθίσουν…”.

Σε χαιρετισμό του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Γουλιάμος, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, επεσήμανε πως “αποκαλείται «σταθερότητα» το ματωμένο πλεόνασμα που βγαίνει από την υποχρηματοδότηση κάθε τομέα που αφορά στη ζωή του λαού, και οδηγεί σε εγκληματικές επιλογές (Τέμπη, πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ). Ονομάζονται «ασφάλεια» οι στρατηγικές και συμμετοχή μας στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αποκαλούνται «σταθερότητα» οι απολύσεις, οι αντεργατικοί νόμοι και η απουσία 300 εκ. ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης για αντιπλημμυρικά έργα. Βαφτίζονται «δημοκρατία» και «ανάπτυξη» τα 6 δις παραπάνω φόροι που θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα το 2024 σε σχέση με το 2023, και που κατά βάση εισπράττονται από τους έμμεσους φόρους”.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Θοδωρής Σάββας, αντιστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, υπαρχηγός εν’ αποστρατεία.