Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 15:39

Ο Κώστας Γουλιάμος στο Κοπανάκι: “Ξεχαρβαλώνεται η ζωή μας στην ΕΕ των λόμπι”

Ο Κώστας Γουλιάμος στο Κοπανάκι: “Ξεχαρβαλώνεται η ζωή  μας στην ΕΕ των λόμπι”

 

“Πραγματικά ξεχαρβαλώνεται η ζωή μας στην ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της οικονομικής ολιγαρχίας και των πολέμων. Γιατί η ΕΕ εφαρμόζει τη λειτουργία «οικονομίας πολέμου»”, επεσήμανε  ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, του ΚΚΕ, σε ομιλία του στο Κοπανάκι.

Ο πρώην πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ενημέρωσε ότι “το ομολόγησε πριν από ένα δίμηνο ο ίδιος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ: η ΕΕ οφείλει να ενισχύσει τις «αμυντικές» της ικανότητες, ώστε να περάσει «σε λειτουργία οικονομίας πολέμου».

Το τραγικό είναι πως στις ευρωατλαντικές εκκλήσεις προστέθηκε και η φωνή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων, που σε έκθεση τον Γενάρη του '24 σηματοδότησε την εμπορευματοποίηση και στρατιωτικοποίηση των ΑΕΙ, αφού ζήτησε την ερευνητική τους εμπλοκή με την πολεμική βιομηχανία και ομίλους υψηλής τεχνολογίας. Παράλληλα, οι στρατιωτικές δαπάνες των ευρωπαϊκών κρατών του ΝΑΤΟ άγγιξαν τα 380 δισ. δολάρια, επιβεβαιώνοντας ότι η οικονομία έχει πλέον πολεμικό πρόσημο.

Αυτό είναι το μέγα πρόβλημα της εποχής μας αλλά κανείς απο το αστικό πολιτικό σύστημα δεν μιλά. Η σιωπή των αμνών...μούγκα στη στρούγκα”.

Καταλήγοντας, ο κ. Γουλιάμος παρατήρησε πως “στο ΚΚΕ πιστεύουμε πως πρέπει να δυναμώσει η φωνή του λαού μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Να δυναμώσει κυρίως στους δρόμους του αγώνα, να ενισχυθεί παντού αυτή η δύναμη για να γίνουν πράξη όλα τα οράματα που έχουμε ανάγκη σαν λαός και σαν χώρα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια, με το κεφάλι ψηλά.

Ο λαός γνωρίζει καλά πως η ΕΕ δεν βελτιώνεται, δεν μεταρρυθμίζεται. Ανατρέπεται!

Τον Ιούνη ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή μπορεί να αποκρούσει τα αντιλαϊκά σχέδια της καπιταλιστικής διακρατικής ένωσης. Γιατί πραγματικά, η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό. Θα σηματοδοτήσει αγωνιστικό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη”.