Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 19:08

Το ΚΚΕ Μεσσηνίας για τις δηλώσεις Βορίδη

Το ΚΚΕ Μεσσηνίας για τις δηλώσεις Βορίδη

 

“Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”, αναφέρει η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στην Καλαμάτα.

Υποστηρίζει πως “ο υπουργός της ΝΔ και υπεύθυνος του προεκλογικού αγώνα της στην Πελοπόννησο, κατά την επίσκεψη του στη Μεσσηνία, μέσα στο άγχος του να μαζέψει τις διαφαινόμενες διαρροές ψήφων, ‘γέννησε’ ανύπαρκτες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ”.

Η ΤΕ του ΚΚΕ καταγράφει πως “είπε ότι είναι πολύ διαφορετική η πολιτική τους: Για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε.. Ξέχασε, όμως, να πει ότι όλοι μαζί (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ – Ελληνική Λύση - Νέα Αριστερά) ψήφισαν τις αναθεωρήσεις της ΚΑΠ και την εφαρμογή της, που πληρώνουν οι αγρότες και όλος ο λαός. Για την αμυντική πολιτική της Ε.Ε. Βέβαια, όλοι μαζί έχουν κοινό στόχο, όπως λένε, η Ε.Ε. να αυτονομηθεί στρατιωτικά, ζητώντας νέους εξοπλισμούς.   Για την μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.. Όμως, όλοι μαζί μετέτρεψαν την Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών, ανοιγοκλείνοντας την κάνουλα για φθηνό εργατικό δυναμικό, ανάλογα με τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων”.

Συνεχίζοντας, καλεί τον της Μεσσηνίας “να τιμωρήσει την κυβέρνηση της ΝΔ με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιουνίου. Να δυναμώσει το ρεύμα που είναι ικανό να βάλει εμπόδια, να ανατρέψει, να διεκδικήσει. Με ψήφο στο ΚΚΕ θα μεγαλώσουμε την αμφισβήτηση στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου”.