Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 21:20

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για την... παρέλαση μελών της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Σπάρτης

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για την... παρέλαση μελών της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Σπάρτης

 

Ανακοίνωση με αφορμή την εμφάνιση ομάδας 30 ατόμων με διακριτικά της Χρυσής Αυγής εξέδωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι η ομάδα αυτή έκανε... παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους της λακωνικής πρωτεύουσας προκαλώντας πάντως τη δυσφορία του κόσμου που βρισκόταν στην περιοχή.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Σπάρτης εμφανίστηκε μπουλούκι 30 περίπου ατόμων της νεοναζιστικής/φασιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή». Φορώντας οι περισσότεροι ρούχα με διακριτικά της οργάνωσής τους (καθώς και άλλα εθνικιστικά και φασιστικά σύμβολα) περπατούσαν στους δρόμους της πόλης μοιράζοντας εφημερίδες και φυλλάδια. Η προκλητική και ειδεχθής παρουσία τους έγινε ακόμα πιο έντονη όταν «παρέλασαν» επί της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στο ύψος που βρίσκονται τα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, φώναζαν τα γνωστά συνθήματά τους, όπως το «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» κλ.π. 
Ενδεχομένως η πρόκληση τρόμου και φόβου σε μια στιγμή που οι δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτοι από κόσμο να ήταν και ο λόγος αυτής της παρέλασης. Δε θα μπορούσε να προσδοκά κάτι διαφορετικό το μπουλούκι των νεοναζί τόσο με τη παρουσία του όσο και με τα συνθήματά του. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν ήταν το αναμενόμενο γι αυτούς, καθώς η παρουσία τους προκάλεσε την αποστροφή των πολιτών. Ενδεικτικό της δυσφορίας του κόσμου είναι πως ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν να πάρουν φυλλάδια από τα χέρια τους. 
Ο λαός γνωρίζει πλέον ποια είναι η οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και κυρίως τι εξυπηρετεί και τι επιδιώκει. Ο λαός δεν ενδιαφέρεται και σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμεί ούτε το αίμα που υπόσχονται ούτε την τιμή τους (γνωστή εξάλλου και αναμφισβήτητα αντάξια των δοσίλογων προγόνων τους) ούτε τη «Χρυσή Αυγή» τους. Ο λαός ενδιαφέρεται να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του, να βγει από το τέλμα της εξαθλίωσης των μνημονίων και να δημιουργήσει ο ίδιος με τις δυνάμεις του τις συνθήκες μιας καλύτερης ζωής για το μέλλον. Επίσης ενδιαφέρεται για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και την εξάλειψη της ατιμωρησίας και συγκάλυψης σε κάθε σκάνδαλο (πεδία όπου επικεντρώνει τη δημαγωγία της η «Χρυσή Αυγή» προωθώντας τις φασιστικές και ξενόφοβες προτάσεις της). 
Τους παραπάνω στόχους ο λαός θα τους επιτύχει με την Ανατροπή της κυβέρνησης και των αντιλαϊκών πολιτικών της και την παράλληλη πολιτική απομόνωση του νεοναζιστικού μορφώματος". 

Γραφείο Τύπου 
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης