Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 18:00

Περιοδεία Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Μεσσηνία

Περιοδεία Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία περιοδεύει αυτές τις μέρες η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η Μεσσήνια πολιτικός την Κυριακή επισκέφθηκε χωριά της Μεσσηνίας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους, που την υποδέχθηκαν με πολύ μεγάλη θέρμη.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση “οι κάτοικοι των περιοχών δεν έκρυψαν την μεγάλη δυσαρέσκειά τους για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας. Η κρίση ακρίβειας είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί κάθε κάτοικο, κάθε νοικοκυριό και κάθε γειτονιά στην Μεσσηνία και στην Ελλάδα”. 
Πιο συγκεκριμένα, η Νάντια Γιαννακοπούλου το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε την Λαϊκή Αγορά στο Κοπανάκι, όπου μέτά τη θερμή υποδοχή δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα στη Λαϊκή Αγορά στο Κοπανάκι, ανάμεσα σε τόσους συμπατριώτες, φίλους και γνωστούς. Μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή και να ανταλλάξουμε απόψεις και ήταν πολύ χρήσιμο. Είμαστε σε μέρες που οι περισσότεροι Έλληνες προσπάθησαν να πάρουν λίγες ανάσες. Διαπίστωσα όμως ότι ακόμα και σ΄ αυτή την περίοδο τους απασχολούν σοβαρά προβλήματα με κορυφαίο την ακρίβεια. Η ακρίβεια στο ράφι, η στεγαστική κρίση σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις αποτελούν ασφυκτικό κοκτέιλ, ενώ η Κυβέρνηση δείχνει πλήρη αδυναμία.
Δυστυχώς την ίδια αδυναμία δείχνει σταθερά και στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, σαν αυτή που βιώσαμε στην Αττική, με τον κ. Μητσοτάκη  μετά από έξι χρόνια θητείας να δηλώνει ότι «μαθαίνει». Πόσα χρόνια χρειάζεται άραγε για να κάνει αποτελεσματικά την δουλειά της;  
Είμαι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αποφασισμένο να προχωρήσει και να πρωταγωνιστήσει στο επόμενο διάστημα. Πορεύομαι αισιόδοξη για την υποψηφιότητά μου και τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ μαζί και για την κοινωνία».
Λίγο αργότερα επισκέφθηκε το Ζευγολατιό, όπου συζήτησε με αγρότες, ενώ επισκέφθηκε και πρότυπη μονάδα παραγωγής ροδιού της περιοχής, όπου ενημερώθηκε διεξοδικά για την καλλιέργεια ροδιού και για το ζήτημα της λειψυδρίας και το πώς η ραγδαία μεταβολή των περιβαλλοντικών συνθηκών επηρεάζουν κάθε πτυχή της παραγωγής και εν τέλει την καθημερινότητα των παραγωγών και των πολιτών εν γένει.
Τέλος, το βράδυ η Νάντια Γιαννακοπούλου παρευρέθηκε στη Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο  , όπου είχε την ευκαιρία να κάνει ένα σύντομο χαιρετισμό σημειώνοντας: «Η γιορτή του Σύκου, εδώ, στον Πολύλοφο έχει γίνει θεσμός. Ένας θεσμός που όλοι μας οφείλουμε να διατηρήσουμε, διότι είναι από αυτούς που μας φέρνουν πιο κοντά με τις ρίζες μας, την ταυτότητά μας. 
Οφείλουμε, όμως, τη σημερινή ημέρα να αναδείξουμε και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την παραγωγή σύκου και να κάνουμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εξασφαλίσουμε πως θα μπορούν να γιορτάζουν τη σημερινή ημέρα και οι επόμενες γενιές του Πολυλόφου, της Μεσσηνίας, της Ελλάδας» ενώ για την ανομβρία που καταστρέφει την παραγωγή σύκου ανέφερε: 
«Η ανομβρία και η μεταβολή των θερμοκρασιών που καθιστούν το κλίμα συνεχώς θερμότερο είναι οι βασικοί λόγοι από τους οποίους προκύπτει η έλλειψη ικανών ποσοτήτων νερού και η ξηρασία, που με τη σειρά τους τσακίζουν στην κυριολεξία την παραγωγή σύκου και κατ’ επέκταση τους παραγωγούς.
Πρέπει να πάρουμε μέτρα άμεσα! Μέτρα που θα προστατεύουν την παραγωγή και τον παραγωγό! Μέτρα που θα στοχεύουν στον πυρήνα του προβλήματος και όχι σε μέτρα που θα βάζουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί με πρώτο και κύριο τη δημιουργία μικρών φραγμάτων για τη συλλογή νερού».
Η περιοδεία της Νάντιας Γιαννακοπούλου εν όψει των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται.