Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 10:17

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ζητεί η έδρα Ηλιόπουλου να καταλήξει στον Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ζητεί η έδρα Ηλιόπουλου να καταλήξει στον Κασσελάκη

 

“Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μεσσηνίας χαιρετίζει την απόφαση του βουλευτή επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθεί ώστε να πάρει τη θέση του στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οργάνου μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ακολούθως αναφέρεται: “Είναι μια πράξη θάρρους, γενναιοδωρίας και κορυφαίας στρατηγικής σημασίας. Συμφωνούμε ότι είναι αυτονόητη ανάγκη η άμεση θεσμική παρουσία του προέδρου μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και καλούμε το κόμμα και τους εμπλεκόμενους να φροντίσουν γι' αυτή την εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να βρεθεί άμεσα στο κοινοβούλιο, εκεί παίρνουν τη τελική τους μορφή και έγκριση οι νόμοι που καθορίζουν τις ζωές όλων μας. Είναι ο κομβικός τόπος της δημοκρατίας, της λογοδοσίας, και των αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι, ή τουλάχιστον θα όφειλε να είναι, ο τόπος προβολής όλων των διαφορετικών απόψεων και τοποθετήσεων από κυβερνητικές και μη δυνάμεις. Κι όμως αυτή η κυβέρνηση ούτε λογοδοτεί ούτε διαβουλεύεται, απαξιώνοντας το κοινοβούλιο”.

Και συνεχίζει: “Εμείς οφείλουμε να σταματήσουμε αυτή τη θεσμική διολίσθηση και να αποκαταστήσουμε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με τη παρουσία μας σε αυτό, ενωμένοι με όλες μας τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, σε όλες τις κρίσιμες μάχες, με μπροστάρη τον πρόεδρο του κόμματος, και κανένας δεν δικαιούται να τον εμποδίσει να βρεθεί εκεί. Η παρουσία μας στο κοινοβούλιο θα είναι ακόμα πιο κρίσιμη σε λίγους μήνες, όταν η κυβέρνηση ανοίξει τη διαδικασία της αναθεώρησης του συντάγματος, προσδοκώντας να δημιουργήσει ένα νεοφιλελεύθερο σύνταγμα που θα δεσμεύει ακόμη και τα παιδιά μας στην απαξίωση των δημοσίων αγαθών, σε ιδιωτικοποιήσεις και σε προστασία των πολυεθνικών επιχειρήσεων έναντι των ανθρώπων. Δε θα τους το επιτρέψουμε”.

Καταλήγοντας τονίζεται: “Στο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας χάσαμε άδικα πριν λίγους μήνες τη βουλευτική μας έδρα και εκπροσώπηση, και αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις δυσκολίες του κοινοβουλευτικού αποκλεισμού. Ο πρόεδρος του κόμματος έχει βρεθεί όλο αυτό το διάστημα δίπλα μας μεταφέροντας τη φωνή μας στη κεντρική πολιτική σκηνή. Τον θέλουμε και στο Κοινοβούλιο σαν βουλευτή όλων μας. Τον καλούμε να αναλάβει την ιστορική ευθύνη”.