Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 11:34

Κουτσούμπας εναντίον Καρέλια και Costa Navarino σε ομιλία του στην Καλαμάτα

Κουτσούμπας εναντίον  Καρέλια και Costa Navarino σε ομιλία του στην Καλαμάτα

"Η μόνη φιλολαϊκή πρόταση είναι του ΚΚΕ", σημείωσε χθες το βράδυ σε ομιλία του στην Καλαμάτα, ο γ.γ. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και κάλεσε τον κόσμο της Μεσσηνίας να στηρίξει τους συνδυασμούς του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ μάχεται για την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα μονοπώλια, με στόχο το λαό στην εξουσία.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τη συγκυβέρνηση, πως μας γύρισαν 10ετίες πίσω. Είπε ότι οι ομαδικές απολύσεις και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών αποτελούν απαιτήσεις των καπιταλιστών κι εκτίμησε πως η πολιτική για την έξοδο από την κρίση είναι προς όφελος των μονοπωλίων.

Επέκρινε και το ΣΥΡΙΖΑ «που υποστηρίζει την Ε.Ε.» και είπε ότι «το δήθεν σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος δρόμος καπιταλιστικής ανάπτυξης που φέρνει κέρδη για τα μονοπώλια».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση για την υποβάθμιση των υπηρεσιών στην υγεία και την παιδεία. Παρατήρησε ότι και «ο τομέας της υγείας και στη Μεσσηνία έχει πληρώσει ακριβά το πρωτογενές πλεόνασμα» και ανέφερε πως «οι επιπτώσεις από τις ελλείψεις υποδομών και προσωπικού είναι τραγικές».

Παρατήρησε ότι «η καπιταλιστική κερδοφορία και η Ευρωπαϊκή Ενωση επιδιώκουν ερείπια» και σημείωσε πως «η ανεργία των νέων στην Πελοπόννησο είναι μεγαλύτερη από το μέσο όρο της χώρας στο 61,4% και η μακροχρόνια ανεργία είναι στο 68,6%».

Εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην τουριστική ανάπτυξη που επιδιώκεται για τη χώρα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «τουριστικά συγκροτήματα σαν την Costa Navarino δεν απευθύνονται στις λαϊκές οικογένειες. Τα υψηλά πορτοφόλια που πάνε εκεί, δεν πρόκειται να τα δουν τα μικρομάγαζα της Μεσσηνίας, που κινδυνεύουν με λουκέτο».

Αφού εξήγησε ότι η κριτική τους δεν αφορά ξεχωριστά τον κάθε βιομήχανο, αλλά το σύστημα που τους δίνει τη δυνατότητα να αβγαταίνουν τα κέρδη τους και να αυξάνουν το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων, επέκρινε και την καπνοβιομηχανία Καρέλια για «την τεράστια κερδοφορία, με εντατικοποίηση της παραγωγής κι εκμετάλλευση των εργαζομένων».

Για την εκρηκτική κατάσταση στην Ουκρανία είπε ότι «το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. είναι ενώσεις ιμπεριαλιστικές που προωθούν τα συμφέροντά τους». Παρατήρησε, επίσης, πως «οι ναζιστικές οργανώσεις και στην Ουκρανία λειτουργούν ως όργανο του συστήματος, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών και η Ε.Ε. παρέχει κάλυψη σε αυτές τις οργανώσεις».

Την ομιλία του κ. Κουτσούμπα παρακολούθησαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ που είχαν κατακλύσει το αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" και υπήρχαν άτομα και στον εξωτερικό χώρο, ενώ το "παρών" έδωσαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Διασάκος και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στο νομό.

 

Γ.Σ.

Διαβάστε επίσης την πρόσφατη τη συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στην "Ε" εδώ