Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 15:19

Συνέντευξη του ΚΚΕ για τη βίλα στο Βασιλίτσι

Για “ασυδοσία των καπιταλιστών που απασχολούνται με τον λεγόμενο ποιοτικό τουρισμό ως αποτέλεσμα των πολιτικών των κυβερνήσεων της Ε.Ε., που υλοποιεί και στηρίζει η Περιφέρεια και οι δήμοι” έκανε λόγο χθες ο γραμματέας της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ Νίκος Κουτουμάνος με αφορμή τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος με τη βίλα στο Βασιλίτσι.

 

“Τους διαθέτουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για υποδομές (λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια), χαρίζουν φιλέτα γης, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, αδειοδοτούν κλειστά τουριστικά συγκροτήματα σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, με χιλιάδες πεντάστερα δωμάτια, εκατοντάδες επαύλεις, βίλες και γκολφ, που δεν αφήνουν σχεδόν κανένα έσοδο στον μικροεπαγγελματία του τουρισμού” επεσήμανε ο κ. Κουτουμάνος και συνέχισε λέγοντας ότι “η παραπάνω κραυγαλέα πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου αποθρασύνει μερικούς που νομίζουν ότι είναι κράτος εν κράτει. 

Ακολούθως αναφέρθηκε ειδικότερα στη “λεγόμενη επένδυση στο Βασιλίτσι” λέγοντας: “Να θυμίσουμε ότι εκεί το 2007 μετά το θάνατο του εργάτη από τη Συρία που έπεσε στο ακάλυπτο φρεάτιο του ασανσέρ αναδείχτηκε ότι οι εμπλεκόμενοι με τη βίλα ιδιοκτήτες και κατασκευαστές δεν αδιαφορούσαν μόνο για τα μέτρα ασφαλείας αλλά είχαν συνολικά καταπατήσει όλους τους νόμους που ισχύουν για τον απλό λαό, αφού με μια απλή άδεια για ανακατασκευή της πέργολας  επιχειρούσαν να κατασκευάσουν -και τελικά παρά τη μικρή καθυστέρηση των ελέγχων του 2007 κατασκεύασαν- έργα ασύλληπτων διαστάσεων με αποκορύφωμα το ιδιωτικό λιμάνι”.

Ο κ. Κουτουμάνος επέρριψε ευθύνες τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος, “που με σειρά αποφάσεων έδωσε αέρα στα πανιά του λεγόμενου επενδυτή, χαρακτήρισε κοινόχρηστη γλίστρα το χώρο που τώρα υπάρχει το λιμάνι για να ξεκινήσουν τα έργα, ενώ έκανε και τρεις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις την ίδια μέρα για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που έδωσε το πράσινο φως για να φτιαχτεί ιδιωτικός λιμενίσκος, παραβιάζοντας ακόμα και την κείμενη νομοθεσία”, όσο και στην πλειοψηφία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, “όπου  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με μεταμεσονύχτιες συνεδριάσεις έδωσαν πράσινο φως στις υποτιθέμενες επενδύσεις”.

Τέλος μίλησε για την πρόταση της πλειοψηφίας να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, ώστε να ερευνήσει επί τόπου το ζήτημα χαρακτηρίζοντάς την υποκριτική.

“Ακόμα και οι άλλες δυνάμεις αναγκάστηκαν παρά την παρατεταμένη “αφωνία” τους να μην πάρουν μέρος στη διαπαραταξιακή” κατέληξε και προανήγγειλε για τη Δευτέρα περιοδεία στελεχών του ΚΚΕ και ομιλία του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου” Νίκου Γόντικα στο Βασιλίτσι κατέληξε ο κ. Κουτουμάνος.

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ

“Η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΜΕ, αλλά και φορείς των αγροτών, των ΕΒΕ, και τις νεολαίας, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα. Ο στόχος είναι να δοθεί ισχυρή απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα, να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων, οργανώνοντας την πάλη στους τόπους δουλειάς με αιχμή την προστασία των ανέργων, τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση διεκδίκησης σε όλη την κλίμακα των μισθών. Παράλληλα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα απέναντι στα νέα σχέδια που ετοιμάζονται σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης, διεκδικώντας παράλληλα την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων” ανέφερε ο Νίκος Κουτουμάνος.