Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 21:34

Η "Ακυδεμόνευτη Δημοκρατία" για τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο

Η "Ακυδεμόνευτη Δημοκρατία" για τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο

Ανακοίνωση για τον προσφάτως εκλιπόντα Γιάννη Χαραλαμπόπουλο εξέδωσε η "Ακυδεμόνευτη Δημοκρατία" του Παναγιώτη Κρητικού.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Κίνημα ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Πρόεδρός του, Παναγιώτης Κρητικός, για την απώλεια του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου εκφράζουν στην οικογένεια του εκλιπόντος τα βαθειά τους συλλυπητήρια.

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, σε ηγετικό επίπεδο, υπήρξε η τελευταία όρθια, ακέραια και ορθόδοξη συνείδηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Διέγραψε μια λαμπρή διαδρομή και μια αταλάντευτη αγωνιστική πορεία στο δημόσιο βίο και υπηρέτησε με συνέπεια και βαθύτατη πίστη την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τις αξίες της, με ιδιαίτερη προσήλωση στις προοδευτικές ιδέες και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Ο πατριωτισμός του ήταν σε διαρκή εγρήγορση. Κατέκτησε ύψιστα πολιτικά αξιώματα προσδίδοντας σε αυτά το εγνωσμένο του κύρος και άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα της εντιμότητας και της αποτελεσματικότητας. Οδοιπόρησε την οδό του καθήκοντος με συναίσθηση ευθύνης. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο του Πατριωτικού και Δημοκρατικού Κινήματος.

Αφήνει, επίσης, σε όλους, ιδιαίτερα σε όσους συναγωνίστηκαν μαζί του από τις γραμμές της Αντιδικτατορικής Αντίστασης, αλλά και μέσα από τις γραμμές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, την αγαθή μνήμη".

 

Για την Ακηδεμόνευτη Δημοκρατία

Παναγιώτης Ν. Κρητικός