Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 20:40

Μαντάς κατηγορεί Πετράκο για λαϊκισμό και λασπολογία

Μαντάς κατηγορεί Πετράκο για λαϊκισμό και λασπολογία

Το τμήμα Τσακώνα - Καλό Νερό «αποσπάστηκε από την Ολυμπία Οδό με νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει αυτόνομα η υλοποίησή του, λόγω του ότι ήταν μελετητικά, από περιβαλλοντικής άποψης ώριμο».

Αυτή την παραδοχή κάνει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς, σε ανακοίνωσή του, «απαντώντας» στην αποκαλυπτική ενημέρωση του γ.γ. Υποδομών Γιώργου Δέδε στον βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο, σχετικά με τον εν λόγω δρόμο.

Επιπλέον, ο Π. Μαντάς επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι «εκκρεμούσαν πράγματι κάποιες επιμέρους μελέτες», υποστηρίζει ωστόσο ότι αυτές «πολύ σύντομα θα μπορούσαν να εκπονηθούν, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτηση του έργου».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Π. Μαντάς αναφέρει τα εξής:

«Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια… Η αλήθεια για τον οδικό άξονα Τσακώνα - Καλό Νερό είναι η εξής:

Το συγκεκριμένο κομμάτι, αποσπάστηκε από την Ολυμπία Οδό με νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει αυτόνομα η υλοποίησή του, λόγω του ότι ήταν μελετητικά, από περιβαλλοντικής άποψης ώριμο, ενώ εκκρεμούσαν πράγματι, κάποιες επιμέρους μελέτες οι οποίες πολύ σύντομα θα μπορούσαν να εκπονηθούν, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτηση του έργου.

Αυτό θα συνέδραμε θετικά και στη γρήγορη δημοπράτηση του άξονα Πάτρα - Πύργος, η οποία είχε ανακοινωθεί για τις 31-3-2015 που τελικά η συγκυβέρνηση ακύρωσε, με αποτέλεσμα μια ακόμη μεγάλη καθυστέρηση, στο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους 4 μήνες.

Θα πρέπει επίσης να θυμίσω, πως η αποδέσμευση του άξονα αυτού από την Ολυμπία Οδό, ήταν μια μεγάλη απαίτηση και διεκδίκηση της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου, η οποία ήταν έτοιμη να εντάξει τη χρηματοδότηση του στο ΔΕΠΙΝ, προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίησή του.

Ο κ. Δέδες, ο οποίος εγκατέλειψε τη θέση που τον ενέταξαν οι πολίτες στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για να αναλάβει ανώτερα οφίτσια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν του έχει απομείνει έστω και λίγη πολιτική αξιοπρέπεια, θα πρέπει, υπεύθυνα, να αποκαταστήσει την αλήθεια στους πολίτες της Πελοποννήσου.

Ο κ. Πετράκος, μέσα στην παραζάλη που του έχουν δημιουργήσει οι ιδεοληψίες του, ξέχασε να αναφέρει στο δελτίο Τύπου τον τρόπο και το νόμισμα που ο ίδιος προτείνει για να χρηματοδοτηθεί το έργο. Συνεχίζει απτόητος τον λαϊκισμό και τη λασπολογία, βάλλοντας συνεχώς εναντίον του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού, με μοναδικό σκοπό να "ψηλώσει" πολιτικά ο ίδιος στη Μεσσηνία.

Ο λαός μας λέει μια παροιμία: "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"...

Εχουν το θράσος να μιλούν για την πορεία των οδικών αξόνων, όταν έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση όλων των έργων στη χώρα. Οταν ακόμη δεν έχουν εκκινήσει το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Οταν έχουν μπλοκάρει κάθε επενδυτική δραστηριότητα. Οταν έχουν σταματήσει κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

Αν ακολουθούσαμε τις πολιτικές τους ιδεοληψίες, στην Αθήνα θα πηγαίναμε σήμερα από τον "Κολοσούρτη"».