Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 17:33

ΚΚΕ Μεσσηνίας: «Ψεύτικο και εκβιαστικό το δημοψήφισμα»

ΚΚΕ Μεσσηνίας: «Ψεύτικο και εκβιαστικό το δημοψήφισμα»

Ψεύτικο και εκβιαστικό χαρακτηρίζει το δίλημμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

«Το πραγματικό, γνήσιο "Οχι" το λέμε εμείς, που είναι όχι στα μνημόνια και την Ε.Ε.», αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της και καλεί «τον ελληνικό λαό να εκφράσει, ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ. Να διαμορφωθεί ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα αντίστασης στην Ε.Ε.». 

Χθες κλιμάκιο της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ περιόδευσε στο κέντρο της Καλαμάτας, ενόψει του δημοψηφίσματος. Ο επικεφαλής του κλιμακίου, Δημήτρης Οικονομάκος μέλος της ΤΕ και δημοτικός σύμβουλος δήλωσε: «Ο λαός πρέπει να επιλέξει το ψηφοδέλτιο που προτείνει το ΚΚΕ και θα διακινήσει  μαζικά τις επόμενες μέρες. Η η απάντηση είναι: Οχι στην πρόταση των Ε.Ε. - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την Ε.Ε., με το λαό στην εξουσία».

Για τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές, ανέφερε ότι «άμεσα πρέπει να λυθεί το ζήτημα». Οι προτάσεις του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, είναι: «Να έχει δυνατότητα ο κάθε εργαζόμενος, ο ελληνικός λαός να κάνει ανάληψη όλου του μισθού, ολόκληρης της σύνταξης, ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας. Να μπορούν οι μικροκαταθέτες να κάνουν αναλήψεις ποσών που χρειάζονται για τις ανάγκες τους».