Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 18:46

Δημητρούλιας κατά TEDx

Δημητρούλιας κατά TEDx

«Δήλωση υποταγής στην πολυπολιτισμικότητα» αποτελεί η διοργάνωση της TEDx στην Καλαμάτα, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δημητρούλιας, του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας «Ελληνική Δράση για τον Δήμο Καλαμάτας».

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γ. Δημητρούλιας, «ενώ στην Ευρώπη η πολυπολιτισμική κοινωνία έχει χρεοκοπήσει -και αυτό το παραδέχονται πλέον πολιτικοί από όλο το πολιτικό φάσμα-, στην Ελλάδα έχουμε φαινόμενα τύπου TEDx τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη πριν πολλές δεκαετίες».

Επικρίνει σφοδρά δε τους συμμετέχοντες ομιλητές -«από φεμινίστριες της οργάνωσης FEMEN, δημοσιογράφος του εβδομαδιαίου εντύπου εβραϊκών συμφερόντων Charlie Hedbo, υπερασπιστές των λαθρομεταναστών, που ανάμεσά τους κρύβονται και πολλοί Τζιχαντιστές, που σκοπό έχουν να αιματοκυλίσουν την Ευρώπη (Γιατροί χωρίς σύνορα), τρανσέξουαλ (Andreja Pejic), σχεδιαστές παζλ και ψευδαισθήσεων, σαν αυτές που βλέπουν οι κάθε λογής μαστουρωμένοι, εκπρόσωπος της street art (τέχνης του δρόμου) που έκανε graffiti σε πολυκατοικία, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα στους νέους, μέχρι εξερευνητή του διαστήματος» όπως αναφέρει, εκτιμώντας ότι «αν η συντριπτική πλειοψηφία των παραπάνω μπορεί να προαγάγει "έννοιες όπως, η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια", όπως ισχυρίζεται η ΜΚΟ TEDx, είμαστε για κλάματα».

Τέλος, προσθέτει ότι οι διοργανωτές «ζήτησαν και από τον Δήμο Καλαμάτας χρήματα, αλλά μετά την αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης και την δική μου, τελικά δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημά τους».