Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 15:43

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στη Μεσσηνία

Τους υποψήφιους βουλευτές της στη Μεσσηνία παρουσίασε χθες η Λαϊκή Ενότητα, με κριτική και επικρίσεις κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως κατά του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα.

Την παρουσίαση έκανε η εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας - συνδικαλίστρια Κλεοπάτρα Σκαλτσά, που σημείωσε ότι «το 3ο μνημόνιο μετατρέπει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας σε αποικία». Εκανε λόγο για αντιδημοκρατική εκτροπή και δήλωσε πως «δεν θα αφήσουμε την ελπίδα να πεθάνει και θα παλέψουμε για το "όχι" μέχρι το τέλος».

Στην παρουσίαση αναφέρθηκε ότι υποψήφιοι της ΛΑΕ «άφησαν υπουργικούς θώκους και βουλευτικές έδρες για να είναι συνεπείς με τις αρχές και τις αξίες τους, βάζοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα του λαού».

Ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος παρατήρησε ότι «η Λαϊκή Ενότητα είναι δημιούργημα της ανάγκης και τέκνο της οργής του λαού μας, που είδε τα όνειρά του να προδίδονται από την κυβέρνηση Μαξίμου». Εξομολογήθηκε πως «δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσω το 3ο μνημόνιο, όταν έχουμε δεσμευτεί να ακυρώσουμε τα μνημόνια, για να δοθεί η δημόσια περιουσία στο υπερταμείο του Σόιμπλε». Εκτίμησε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «αν θα βγει ισχυρή η ΛΑΕ για να αποτρέψει την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών» και σημείωσε πως «πρέπει να σταματήσει η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που οδηγεί στη χρεοκοπία της χώρας».

Η πρώην βουλευτής Ελενα Ψαρρέα είπε ότι «το "όχι" την επόμενη μέρα των εκλογών θα νικήσει». Παρατήρησε πως «η ελάχιστη αλλαγή που περιμέναμε, που πιέζαμε, δεν εφαρμόστηκε ποτέ» κι εκτίμησε ότι « η αντίσταση στα μέτρα είναι προάσπιση της δημοκρατίας. Το 3ο μνημόνιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει». Ανέφερε, ακόμα, ότι  «υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Ο πλούτος πρέπει να αναδιανεμηθεί προς την κατεύθυνση των πολλών, που δεν έχουν να πληρώσουν».

Ο Βασίλης Τσουλάκος φυσικός, επεσήμανε ότι «είναι υποχρέωσή μου να δώσω αυτόν τον αγώνα, να συστρατευτώ με βουλευτές που έχουν το θάρρος να πουν όχι και να είναι πιστοί στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς και της λαϊκής κυριαρχίας».

Ο Δημήτρης Σιψάς αγρότης - δημοτικός σύμβουλος Πύλου - Νέστορος παρατήρησε ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν παραδίδουμε τα κλειδιά και την υπογραφή μας στο Ρωμαίο αυτοκράτορα. Πιστεύαμε και πιστεύουμε σε αυτά που λέγαμε, ότι τα μνημόνια δεν είναι λύση και δημιουργούν τεράστια κρίση».

Ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος αγρότης - πρώην πρόεδρος Βλαχόπουλου, τάχθηκε κατά όλων αυτών που θέλουν να σώσουν ξανά τη χώρα κι επεσήμανε: «Δεν μπορεί να ξεπουλάνε τον πλούτο της χώρας μας, αντί να επενδύουν σε αυτόν. Κι επενδύουν στο φόβο». 

Η Μαρία Μήτση άνεργη φιλόλογος, παρατήρησε ότι «η ΛΑΕ είναι εδώ για να δώσει φωνή στο κομμάτι του λαού, που είναι κατά του μνημονίου. Απαιτούμε να έχουμε θέσεις εργασίας, ποιοτική παιδεία δημόσια και δωρεάν, αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία. Είναι ίδια η πολιτική όλων των κυβερνήσεων».

Ο Παναγιώτης Τατούλης νέος με σπουδές στη λογιστική, είπε ότι αντιπροσωπεύει το όχι της νεολαίας κι επεσήμανε: «Δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι σε ηλικία να φτιάξουμε οικογένεια, θα είχαμε 60% ανεργία και πως θα φεύγαμε στο εξωτερικό για να βρούμε δουλειά». Επίσης, κάλεσε τους νέους να μην ψηφίσουν από αντίδραση Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι «η χώρα μας ζει το δράμα των προσφύγων και δεν επιτρέπεται να στραφούμε στο φασισμό».

Γ.Σ.