Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 08:16

Παρουσίαση υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ: Κατά της συνεργασίας με ΝΔ τάχθηκε ο Κατρούγκαλος

Παρουσίαση υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ: Κατά της συνεργασίας με ΝΔ τάχθηκε ο Κατρούγκαλος

Μια δεύτερη ευκαιρία ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει τη διαφθορά, τη διαπλοκή, το νεοφιλελευθερισμό και τον παλαιοκομματισμό, ζήτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στη Μεσσηνία, κατά τη χθεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Σπύρος Μωρακέας, που παρουσίασε τους υποψηφίους, μίλησε για «ψηφοδέλτιο νίκης, ισχυρό, που προήλθε από συλλογική διαδικασία». Εκτίμησε ότι «η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Αριστερά και τη χώρα, θα έχει πανευρωπαϊκή και παγκόσμια διάσταση». Και προσκάλεσε τους Μεσσήνιους στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, επεσήμανε ότι «το διακύβευμα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου δεν απέχει από αυτό των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Απέναντί μας είναι το σύστημα της διαπλοκής, των συμφερόντων και του παλαιοκομματισμού». Χαρακτήρισε το 3ο μνημόνιο αναγκαστικό συμβιβασμό και ζήτησε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για «να αντισταθμίσουμε τα υφεσιακά μέτρα με πολιτικές ανάπτυξης, να εξουδετερώσουμε τις νεοφιλελεύθερες αιχμές του μνημονίου». Τάχθηκε κατά της συνεργασίας με τη Ν.Δ. μετά τις εκλογές και ανέφερε πως «θέλουν να μας εγκλωβίσουν στο μεγάλο συνασπισμό για να μείνουν στο απυρόβλητο τα συμφέροντα της διαπλοκής». Εκτίμησε ότι «και η αυτοδυναμία δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο» και σημείωσε πως «το 62% δε θέλει να ξαναγυρίσει στο παρελθόν, να κυβερνήσουν αυτοί που διέλυσαν την κοινωνία».

Η Γιώτα Κοζομπόλη, πρώην βουλευτής, παρατήρησε ότι «το δίλημμα των εκλογών είναι τι κυβέρνηση θα έχει ο τόπος την επόμενη μέρα: Κυβέρνηση Ν.Δ. με όλες τις αμαρτίες ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε δείγματα γραφής». Επεσήμανε πως «ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ» κι εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαπραγματευθεί την απομείωση του χρέους».

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, πρώην βουλευτής, εκτίμησε ότι «η Μεσσηνία με αυτό το ψηφοδέλτιο γίνεται 10 φορές πιο δυνατή» και παρατήρησε: «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το μέλλον. Θέλουμε να διώξουμε το σύστημα διαφθοράς. Ο κόσμος δεν ψήφισε 62% στο δημοψήφισμα για να τον πάμε στη δραχμή». Ζήτησε δεύτερη ευκαιρία κι επεσήμανε ότι «η ελπίδα για μας δεν έχει χαθεί».

Ο Αλέξης Χαρίτσης, πρώην γ.γ. ΕΣΠΑ, παρατήρησε ότι «υπάρχουν σημαντικές προτεραιότητες για την επόμενη κυβέρνηση: Η αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, το νέο παραγωγικό μοντέλο με αναδιανεμητικό χαρακτήρα της οικονομίας, ατομικά και πολιτικά δικαιώματα και η περιβαλλοντική διάσταση». Επεσήμανε ότι «πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι η πολιτική δύναμη που μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η Ιωάννα Μαραβελή, συντηρήτρια έργων τέχνης - άνεργη, εκτίμησε ότι «θα είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Το αποτέλεσμα θα κρίνει την πορεία της χώρας και της Ευρώπης». Παρατήρησε ότι το δίλημμα είναι «ή παλινόρθωση των δυνάμεων που κατέστρεψαν τη χώρα κι έκαναν θεσμό τη διαπλοκή και τη διαφθορά ή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και το όραμα».

Ο Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος, γεωπόνος - πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου, είπε ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου απέτρεψε την επαπειλούμενη ανατίναξη του κράτους και παρατήρησε: «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει μια προοπτική στη χώρα. Οι πολίτες δεν μπορούν να πειστούν από το παλιό πολιτικό κατεστημένο, που είναι υπεύθυνο για την κατάσταση της χώρας».

Ο Ηλίας Μπουντουβάς, αγρότης, έκανε λόγο για μια αγροτική πολιτική με στόχο: «Να επουλώσει πληγές του παρελθόντος και να ικανοποιήσει αιτήματα χρόνων. Να έχει μακρόχρονο σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση και αντίμετρα για τη φορολογία που μας επιβάλλουν». Εκτίμησε ότι «έρχονται δύσκολες μέρες για τον αγροτικό κόσμο και απηύθυνε κάλεσμα «όλοι μαζί μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Γ.Σ.